Hvor å Endre Transmission Fluid på en ML430

Ta vare på Mercedes Benz ML430 omfatter overvåkning og endre overføring væske etter behov. Ifølge Mercedes Benz, bør overføring væske i ML430 endres hvert fjerde år eller 40.000 miles. Den ML430 kommer ikke med en overføring peilepinnen. En spesialisert verktøy målepinnen fra Mercedes Benz må brukes i forbindelse med et infrarødt termometer for å riktig måle mengden av væske i overføringen.

Bruksanvisning

1 Parker bilen på et plant underlag og la motoren kjøle seg ned. Løft fronten av bilen med et gulv jack og støtte fronten med jack stands. Krype under bilen og finn overføring renne pannen. Renne pannen er i midten av motoren understell.

2 Legg et lag med avis på bakken under overføring renne pannen. Plasser oppsamlingspannen under tappepluggen. Bruk en skralle med en 5 mm hex socket for å fjerne tappepluggen og la væsken renne ned i oppsamlingspannen. Sett tappepluggen når du er ferdig.

3 Bruk et nummer 30 Torx-kontakten for å fjerne de seks boltene som holder renne pannen på plass. Senk pan og tips det mot oppsamlingspannen for å drenere vekk eventuelle gjenværende væske.

4 Inspiser renne pannen og tilstanden til den gamle overføring væske. Metallpartiklene i bunnen av kjelen eller i fluidet indikerer tegn på forestående overføringsfeil. Tørk ned i avløpet pannen og bolter med en klut.

5 Trekk overføring filteret ut av sitt monteringsområde innenfor sende. Tips filteret mot oppsamlingspannen for å drenere eventuelle gjenværende væske. Sett nye overføringen filteret inn i transmisjonen.

6 Finn oval momentomformeren bolig i forkant av overføringen pannen. Ha en partner slå av motoren med en 27 mm pipe og en lang breaker bar påført veivakselremskiven mutteren til pluggen blir synlig gjennom det åpne sporet. Plasser oppsamlingspannen under momentomformer og bruke en 5 mm hex socket og en socket forlengelse for å fjerne bunnpluggen. La væsken helt renne ut og sett inn tappepluggen.

7 Inspiser dreneringspanne pakning for tegn på aldring og slitasje. Ved behov, skift renne pannen pakningen med en ny. Ellers gjenbruk pakningen når du installerer dreneringssumpen. Plasser pakningen rundt kanten av dreneringssumpen og løft pannen på plass. Sett inn og trekk til seks festeboltene til 106 tommers-pounds.

8 Fjern oppsamlingspannen og avis fra under kjøretøyet. Tett pannen og sett den til side for riktig avhending. Fjern jack står og senke bilen til bakken. Åpne panseret og finn overføringsrøret nær brannmur på venstre side av motorrommet. Plasser en lang hals trakt inn i røret og hell 6 liter Mercedes Benz automatgir væske inn i røret.

9 Start motoren og ta bilen på en kort kjøretur. Dette vil tillate overføring til å komme opp til driftstemperatur. Plasser kjøretøy i Park og bruke en infrarød termometer for å måle temperaturen av overføringen dreneringssumpen. Temperaturen bør lese rundt 80 grader Celsius.

10 Bruk Mercedes Benz peilepinnen verktøy for å måle væskenivået mens bilen går på tomgang. Sett peilepinnen gjennom overføringsrøret før den treffer bunnen av overføring renne pannen og fjern deretter peilepinnen. Mengden av væske inne i overføringen skal være innenfor 80 grader Celsius på peilepinnen. Hvis væskenivået er under bunnen påfyllingsmerket, legge mer overføring væske etter behov. Hvis væskenivået er over toppen fyll mark, umiddelbart drenere overflødig væske.

11 Kast den gamle overføring væske på nærmeste bildeler uttak eller verksted. De fleste butikker vil kvitte seg med væske gratis.

Hint

  • Ikke overfyll girolje. Overskytende mengder væske kan forårsake alvorlig skade på overføring og gjengi bilen blir ubrukelig.