Hvor Å Endre Øvre Balljoints In A 93-02 Pontiac Firebird

Hvor Å Endre Øvre Balljoints In A 93-02 Pontiac Firebird


Balljoints er tyngdepunktene mellom dekk og suspensjon av et kjøretøy og hver bil på veien du ser har minst fire av dem. Akkurat som når aldrende basketballspillere trenger kne kirurgi; alder og misbruk kan slites ned balljoints, krever umiddelbar utskifting. Pontiac, sammen med mange andre produsenter, klinke balljoints til øvre kontrollgruppene. Som et resultat, kan fjerne de opprinnelige utstyrs balljoints krever litt finesse og tålmodighet; men heldigvis er det en jobb som kan gjøres hjemme.

Bruksanvisning

1 Parker bilen på et flatt underlag. Fullt engasjere hånden pause og blokkere begge bakhjulene.

2 Plasser jekken under siden av bilen du ønsker å jobbe med når den angitte jacking points.There er en fremre og bakre jekkpunktet på hver side av bilen. Bruk den fremre punkt.

3 Hev bilen inntil forhjulet klarner bakken. Plasser støtten i en passende posisjon så nær den fremre dekk som mulig. Sakte senke jack, slik at vekten av kjøretøyet er nå hviler på støttebenet. Fjern jack fra undersiden av bilen, så det er ute av veien.

4 Bruk breaker bar og en passende størrelse socket å bryte løs og fjern deretter slepe nøtter. Fjern dekket.

5 Fjern splinten og deretter løsne, men ikke fjern, slottet mutteren på den øvre kuleleddet. Installer en liten avtrekker og skille øvre balljoint stud fra styringsgruppen knoke. Nå fjerne mutteren fra balljoint stud. Separer styrespindelen fra den øvre kontrollarmen.

6 Bor ut de tre naglehoder, mens iført vernebriller, ved hjelp av drill og en åttendedel tommers drill til å bore et hull en fjerdedel av en tomme dypt ned i midten av hver naglehodet. Deretter bytte til halv-tommers borekronen og fullføre jobben. Bore bare dypt nok til å fjerne naglehodet. Slå ut den gamle kuleledd med de døde slag hammer.

7 Installer den nye kuleledd med den medfølgende ny maskinvare. Stram mutterne ned til 39ft-lbs ved hjelp av momentnøkkel.

8 Installer styringsgruppen knoke til balljoint stud og stram den nye kronemutteren ned til 39ft-lbs. Sett den nye splinten gjennom kuleleddet stud. Splitte de ledende delene av splinten fra hverandre. Bend en spiss rundt bolten enden og den andre rundt mutteren.

9 Installer dekket tilbake på bilen og erstatte slepe nøtter. Stram mutterne godt. Ikke forsøk å stramme dem helt inntil bilen er senket eller annet det kan potensielt skli av jekken stå.

10 Bruk jekken til å løfte bilen opp fra jack stand. Fjern jack skiller seg ut fra under bilen. Sakte senke bilen til bakken og stram ører nøtter i et kryss og tvers mønster ned til 100ft-lbs med momentnøkkel.

11 Planlegge en avtale for å få biler hjulinnstilling sjekket ut på en hederlig verksted.

Hint

  • Hvis du ikke eier eller har tilgang til en liten avtrekker, kan du bruke en hammer for å skille den øvre balljoint stud fra styringsgruppen knoke med et par gode Whacks.
  • Hvis du ikke liker å måtte rengjøring av fettete hender, prøver å kjøpe noen nitrilhansker før du starter dette prosjektet. Eller i det minste, noen automotive håndrens.
  • Det er nyttig å ha ekstra 1/8 "borekroner og ekstra 1/2" borekroner hendig, bare incase de bryter eller få kjedelig fra boring av stålnagler.
  • En perle slag hammer er ikke nødvendig. Du kan også bruke en mini-slede eller slegge.
  • Hvis din nye balljoint er smørbare, sørg for å smøre den før du installerer den.