Hvor å Endre Motorsykkel støtdempere

Hvor å Endre Motorsykkel støtdempere


Motorsykler bruker vanligvis en av to forskjellige bakre opphengs konfigurasjoner: enten en enkel eller mono-støtdemper sentrert i bakre svingarm, eller en twin-støtdemper som monteres støtdempere langs sidene av svingarmen. Bytte støtdempere, som en del av en reparasjon eller ytelse oppgradering, krever bruk av spesialiserte står å tåle vekten av motorsykkelen. Jobben krever en rimelig grad av fortrolighet med motorsykkelen, som en feil installasjon av støtdempere kan ha katastrofale resultater.

Bruksanvisning

1 Fjern setene fra motorsykkelen, enten ved å låse setet låsen eller ved å skru den fra rammen med en pipe eller unbrakonøkkel. Fjern eventuelle utvendige karosseripaneler, saddlebags eller fairings fra motorsykkelen, spesielt i nærheten av bakre støtdemper og svingarm, ved hjelp av en pipenøkkel.

2 Plasser motorsykkel-spesifikke jekken under motorsykkel motor. Sikre både styret til festepunktene på begge sider av kontakten, bruker ratcheting festestroppene. Løft motorsykkel litt ut av bakken, akkurat nok til å avlaste spenninger som er lagt inn på den bakre støtdemperen (e) av vekten av motorsykkelen. Alternativt løfte motorsykkel på sitt senter stand, hvis den er utstyrt med en. Du kan se bort fra bruk av jack, hvis du bruker et senter stativ.

3 Fjern splinter fra endene av de nedre støtdemperbolter med en tang. Hopp over dette trinnet hvis motorsykkelen du arbeider på ikke har splinter i denne plasseringen.

4 Løsne de øvre og nedre støtdemper nøtter, ved hjelp av en pipenøkkel. Twin-sjokk-absorber utstyrt motorsykler vil plassere de øvre nøtter langs bakskjermen rails og de nedre nøtter langs sidene av svingarmen. Mono-sjokk utstyrt motorsykler vil plassere den øvre mutteren langs rammen under rytterens sete rails og den nedre mutteren under midten av svingarmen. Bruk en lang håndteres breaker bar i stedet for en pipenøkkel, hvis nøtter ikke vil løsne.

5 Skru de nedre støtdemper nøtter eller nøtter, ved hjelp av en pipenøkkel. Trekk den nedre festebolt ut fra bunnen av støtdemperen for hånd. Løft svingarmen litt for hånd, hvis de nedre festeboltene er vanskelige å fjerne. Fjern den nedre festebolt fra den gjenværende støtdemper, hvis det er aktuelt. Senk bakhjul til bakken.

6 Swing begge støtdempere mot baksiden av motorsykkelen til den nedre støtdemper øyne er klar av monteringstappene bygget inn i svingarmen. Dette trinnet gjelder bare for twin-sjokk utstyrt motorsykler.

7 Skru av øvre støtdemper mutter, eller nøtter, med en pipenøkkel. Støtt støtdemper med én hånd, og trekk den øvre festebolten ut med den andre hånden. Senk støtdemper, og trekk den ut fra under motorsykkelen. Alternativt trekker de øvre støtdempere ut av mountingsskruene bygget inn bakskjermen skinnene.

8 Installer den nye støtdemperen på motorsykkel, enten ved å skyve de øvre støtdemper maljer på mountingsskruene bygget inn bakskjermen tog eller løfte øvre støtdemper eyelet i braketten bygget inn i rammen under rytterens sete. Slip øvre festebolten inn i braketten og gjennom den øvre støtdemper eyelet. Løst skru den øvre mutteren på plass over festebolten eller øvre festebolt, ved hjelp av en pipenøkkel.

9 Senk jack litt før de nedre støtdemper jer er på linje med monteringstappene bygget inn i sidene eller bunnen av svingarmen. Skyv nedre monteringsbolter inn i kategoriene, og gjennom de nedre støtdemper maljer. Skru de nedre nøtter løst på de nedre monteringsbolter med en pipenøkkel.

10 Stram de øvre festebolter og muttere, etterfulgt av de nedre monteringsbolter og muttere, til moment er oppført i motorsykkelen fabrikk service manual med en momentnøkkel.

11 Plasser nye splinter i hullene i endene av de nedre monteringsbolter, hvis det er aktuelt. Bøy splinten bena over sidene av nedre monteringsbolter med tang.

12 Dobbeltsjekk at alle bolter og muttere er strammet. Installer alle utvendige karosseripaneler, saddlebags eller fairings, ved hjelp av en pipenøkkel. Sett på setet på motorsykkelen ved hjelp av sete lås eller en stikkontakt eller unbrakonøkkel.

1. 3 Fjern motorsykkel fra jack og senk den på sin side stå.

Hint

  • Torque spesifikasjoner og detaljert støtdemper instruksjoner for utskifting er spesifikke for din motorsykkel kan bli funnet i en fabrikk service manual. Disse håndbøkene er tilgjengelige direkte fra din lokale motorsykkel forhandler og inneholder alt du trenger å vite om motorsykkelen.
  • Ikke ri motorsykkelen til alle støtdemperen monteringsutstyr har blitt strammet til moment er oppført i motorsykkel fabrikk service manual. Løse festeboltene eller mutterne kan vibrere fritt mens du sykler, potensielt forårsake tap av kontroll som kan føre til alvorlige skader.