Hvor å Endre automatiske girkasser i en Ford Focus

Ifølge Ford vedlikehold retningslinjer, bør du endre automatgir væske i fokus hver 30.000 miles hvis det brukes under normale driftsforhold. Hvis du gjør mye av tauing med Focus, anbefales det at du endrer automatisk overføring væske hver 15000 miles.

Bruksanvisning

Tapp Automatic Transmission Fluid

1 Kjør Ford Focus i ti minutter for å varme opp overføring væske. Parkere på et nivå sted. Slå av motoren. Engasjer legevakten parkeringsbremsen. Åpne panseret og sikre den ved hjelp av sikkerhetsbøylen.

2 Sjekk automatgir væske (ATF) nivå og kvalitet. Peilestaven er plassert mot baksiden av motoren. Den er merket ATF motorolje eller girolje. Trekk denne peilepinnen ut. Tørk den av med en ren papirhåndkle. Se på væske på papirhåndkle. Girolje må skiftes hvis den er brun. Fersk overføring væske er gjennomskinnelig rød. Sett på peilepinnen. Trekk den ut igjen og se på nivået. Det bør være mellom MIN og MAX linjer. I noen modeller som er produsert før 2005, er det ingen peilepinnen. Dette kalles et lukket system. I dette tilfellet, må du fortsette med å endre ATF uten å sjekke nivået og kvaliteten.

3 Løft fronten på bilen opp med et gulv jack. Bruk jack står plassert under heisen hakk om seks inches bak forhjulet godt på hver side av kjøretøyet. Lås bukker på plass ved å senke sikkerheten bar.

4 Koble væske linje som forbinder overføring til radiatoren ved å løsne klemmen med en skiftenøkkel og deretter trekke på linjen forsiktig. ATF vil være varm, så vær forsiktig så du ikke brenner deg. Transmisjonen er festet til den peilestaven brønnen. Plasser den åpne ende av denne linje i en tom beholder, slik som en motoroljepanne.

5 Start motoren. Pass på at du lar akuttparkeringsbremsen. Se ATF kø for å se når ATF stopper strømmer. Slå av motoren så snart som strømmen av ATF stopper. Sett på linjen til overføring.

Sett på Filter

6 Fjern dreneringssumpen. Du må komme under bilen for å gjøre dette. Direkte under overføringen, vil du se en solid plate med bolter rundt kantene. Fjern boltene ved hjelp av en 8mm hex socket. Noe tilleggs ATF kan renne når du gjør dette. Husk at det vil bli varmt. Skrell pakningen fra kanten av dreneringssumpen.

7 Tørk ut i bunnen av avløpet pannen med et rent tørkepapir. Hvis det er veldig skittent, kan det være nødvendig å helle litt girolje på den for å bidra til å fjerne noe av slammet. Bruk av vann til å rengjøre kjelen er en dårlig idé som vann vil skade girkassen.

8 Finn 18mm låsemutteren på undersiden av sendefilteret. Dette ligger i åpning som ble synlig når du fjernet renne pannen. Fjern låsemutteren med 18mm boks slutten socket. Trekk filteret ned for å fjerne det.

9 Installer et nytt filter ved å skyve det inn i filter port. Stram låsemutteren til den er sikker.

10 Plasser en ny pakning på renne pannen og deretter plassere avløpet pannen slik at du kan bytte ut boltene. Stram disse for hånd til alle boltene holder renne pannen. Flytte på kryss og tvers mønster, stram boltene bruker 6mm hex socket før de er sikre. Husk at over innstramming vil bulke avløpet smerte.

11 Lås opp bukker og fjerne dem. Senk bilen din ved hjelp av gulvet jack.

Påfyll Transmission Fluid

12 Sjekk om motor spesifikasjonen klistremerke plassert på innsiden av panseret for ATF spesifikasjoner. Dette varierer i henhold til fremstilling år og motorstørrelse. Klistremerket skal fortelle deg hvilken type ATF og beløpet som trengs for ditt kjøretøy. Hvis du ikke klarer å finne klistremerke, er informasjonen også i brukerveiledningen.

1. 3 Finn ATF fylleåpning. Denne er plassert ved siden av peilepinnen. Fjern den svarte hetten merket ATF eller Transmission motorolje.

14 Plasser en trakt i fylleåpning. Hell den passende mengde av ATF inn i trakten. Kontroller nivået igjen. Hvis den er lav, tilsett litt mer ATF og kontroller.

15 Bytt ut den sorte hetten og skru fast. Lukk hetten. Start bilen og la den gå på tomgang i ti minutter for å sirkulere ATF.

Hint

  • Hvis ATF er lav når du sjekker nivået, det er mer enn sannsynlig en lekkasje i systemet. Du må ha systemet reparert før du endrer væske.