Hva slags Utgang Har en S / PDIF Port gi?

Hva slags Utgang Har en S / PDIF Port gi?


Utviklet i 1980 som svar på den økende etterspørselen etter digital lyd, angir Sony / Philips Digital Interface Format standarder for tilkobling av CD-spiller, forsterkere og annet lydutstyr. S / PDIF kabler bære digitale signaler som har en rekke fordeler fremfor tradisjonelle analoge. Noen S / PDIF-kabler bruke wire, andre har optisk fiber for gjennomføring modulert laserlys.

Digital Audio

Analog lyd kabling legger uunngåelig noe støy til lydsignalet det bærer. Elektrisk interferens fra radiostasjoner, apparater og lysstoffrør kryper inn lyden. Digitale signaler, som med et S / PDIF kabelsystemer, håndtere lyd på en annen måte: så lenge som signalet holder seg innenfor et forhåndsdefinert terskel for digitale kretser, noe støy plukket opp av kabelen aldri blir en del av selve lyden. Fiberoptisk kabling er helt immun mot elektrisk støy, selv det produsert av tordenvær og høy spenning industrielt utstyr. Hver S / PDIF-kabel har kapasitet for stereo digitale signaler - sammenlignet med analoge kabler, som krever en kabel per kanal - redusere kabling rot.

koblingstyper

S / PDIF-kabler bruker to forskjellige typer kontakter: RCA og TOSLINK. RCA-kontakten er den samme som den tradisjonelle analoge utstyret bruker. AS / PDIF-kabelen har en RCA hannkontakt i hver ende; selve kabelen er koaksial, så den blokkerer innkommende og utgående elektriske forstyrrelser. Toshiba utviklet TOSLINK optisk kabel. Den har en tettsittende hannkontakt i hver ende av en tynn fiberoptisk kabel. De TOSLINK og RCA-kabler er ikke kompatible med hverandre, selv om du kan kjøpe en adapter boksen for å konvertere fra en type kabel til den andre.

TTL

Datamaskin hovedkort, CD-ROM-stasjoner og lydkort har en to-leder header kontakten som bærer TTL-nivå S / PDIF-signaler. Disse er digitale audio elektriske signaler, selv om de ikke er direkte kompatibel med RCA ledningssystem. Du kan koble et TTL-system til en RCA-kabel med en spesiell adapter.

Data priser og koding

S / PDIF-grensesnittet bærer digitale signaler på tre forskjellige bitrater: 2.0480 Mbit / s, 2.8224 Mbit / s og 3.0720 Mbit / s. Disse bitrater bære digital audio med samplingsfrekvenser på 32 kHz, 44,1 kHz og 48 kHz, henholdsvis. Satellitt-tv-mottakere bruker 32 kHz frekvensen, CD-spillere bruker 44,1 kHz hastighet og digital audio tape har en 48 kHz rate. S / PDIF overfører ikke rå digitale audiosignaldata, men har en sofistikert kodesystem. Det bærer ytterligere informasjon, inkludert kopibeskyttelse status, en lydkilde kategori og en indikator for stereo eller quad lyd.