Hva slags skum er brukt i en motorsykkel Seat?

Hva slags skum er brukt i en motorsykkel Seat?


Motorsykkel seter kommer i en forskjellige former og størrelser, men deres primære rolle er å gi en komfortabel og stabil abbor for rytteren. Den typiske motorsykkel setet kan gjøres enten i et enkelt stykke eller i lag med åpne celler, polyurethene skum eller lukkede celler, polyetylen skum som er støpt inn i formen på setebunnen. Hovedforskjellen mellom de to skummene ligger hovedsakelig i sin kjemiske sammensetning.

skum Properties

En motorsykkel setets skum er valgt av to egenskaper: skum tetthet og sin fasthet eller Innrykk Load Deflection. Tetthet refererer til vekten av skummet. Jo tyngre skum, jo ​​lengre tid vil beholde sin form over en tidsperiode. Tetthet er målt i pounds per cubic foot. Et skum med en tetthet på 1,2 lbs, for eksempel, innebærer at en 12 tommer med 12 tommers skumterning vil veie 1.2lbs. Fastheten av skum, innrykk Load Deflection, betegner skum evne til å motstå kompresjon. Fasthet måles ved pounds av kraft som kreves for å komprimere skummet ved hjelp av en stigende skala, med lavere tall betegner et mykere skum og fastere skum oppførte med høyere tall.

Open-celle skum

Som navnet tilsier, er åpen celle skum laget av en ramme av små ødelagte celler. Dette gjør at luft fritt kan gå inn i cellene, noe som gir en myk, støtdempende effekt. Åpencellet polyuretanskum har fordelen av å være meget fleksibel og gir et utmerket materiale for et sete øverste demping sjikt. Ifølge DIY Motorsykkel Seat hjemmeside, bør en høy kvalitet open-celle skum har en tetthet på 2 lbs og en 40 lbs. Innrykk Load Deflection rating.

Lukkede celler

Lukket-celle skum er lik den åpen-celle variasjon, imidlertid, blir cellene som danner skumstrukturen forseglet. En spesiell gass brukes til å ekspandere skummet under fremstilling, som er forseglet inne i hver celle som skummet herdes. Dette skaper en mye tettere pute, i motsetning til den mykere, åpen celle skum, og er et ideelt materiale for et sete base støtte laget. I noen tilfeller kan en motorsykkel sete være sammensatt utelukkende av lukket celleskum. Denne metoden brukes ofte av racing motorsykler siden lette lukkede celler gir overlegen grep for å hindre at rytteren sklir i ekstreme manøvrer.

betraktninger

Skummet brukes i motorsykkel sete konstruksjon er vanligvis laget av materialer av høyeste kvalitet. Imidlertid er åpen-celleskum utsatt for vann- absorpsjon. Rifter eller hull i setet dekselet kan tillate vann å gå inn i setet og bli fanget i demping lag med åpen celle skum. Om igjen uten tilsyn, kan det åpne celle skum begynner å svekkes over tid. Holde et tett øye på setetrekket tilstand er den beste måten å hindre at dette skjer.

Endring av Seat Skum

Motorsykler er designet for å passe så langt utenfor en rekke kropps stiler og former. Dette oversettes til et sete som kanskje ikke er så behagelig for en person enn en annen. For å hjelpe skreddersy setet til din kropps kan setets skum trimmes til bedre passer deg. Med setetrekket fjernet, kan skum formes med en skarp kniv, slipemaskin eller vinkelsliper ved hjelp av nøyaktige målinger. Alternativt kan ytterligere skum legges over setet for å øke polstring som ønsket.