Hva gjør sukker i en bil gass tank?

Hva gjør sukker i en bil gass tank?


Det er en populær misforståelse at tilsetning av sukker til en gasstank kan til slutt føre til permanent motorhavari. I sannhet, gjør sukker liten skade, og de siste vitenskapelige utviklingen selv foreslå den kunne brukes som drivstoff for fremtiden.

The Theory

Det har lenge vært hevdet at sukker, en gang tilsatt til en drivstofftank, vil løse seg opp og sirkulere rundt motoren. I sin tur, varmen som genereres antok omdanner sukkeret til en porøs slam som størkner når motoren er avkjølt til en sement-lignende rest som til slutt fører til at motoren svikter.

Virkeligheten

I 1994 Jim Thornton, en etterforskning professor ved Berkeley, gjennomført en rekke tester som til slutt viste seg sukker kan bare løses i bensin i minutt små mengder. Enhver sukker lagt til en tank ville bo i samme tilstand, og dette vil gjøre det vanskelig å sirkulere. Faktisk ville filtersystemer som brukes i de fleste biler hindre massebevegelse av sukker uansett. Imidlertid kan sukker føre filtre og dyser for å bli blokkert.

oppløsning

Hvis sukker gjør finne en vei inn i en drivstofftank, enten skadelig eller utilsiktet, er det fortsatt behov for å bli fjernet. Slippe tanken, tømme ut den gamle drivstoff og endring av filtre og dyser er en relativt billig operasjon som vil bidra til å forhindre ytterligere problemer.