Hva gjør skjermoppdateringsfrekvensen på en TV?

Hva gjør skjermoppdateringsfrekvensen på en TV?


Den siste hot-funksjonen i TV-markedet er oppdateringsfrekvens, som er uttrykt i Hertz eller Hz. I stedet for de vanlige 60 Hz enheter som alltid har vært tilgjengelig i USA, modeller er nå på markedet som utgir en oppdateringsfrekvens på 240 Hz eller mer. TV produsenter hevder at en høyere oppdateringsfrekvens gir mer naturtro bevegelser på skjermen.

Hvordan gjør TV arbeid?

TV viser ikke bevegelse, viser de en serie med stillbilder som hjernen oppfatter som bevegelse. Fordi elektrisitet i USA opererer på 60 Hz, har TV også kjøres på 60Hz. Interlaced TV faktisk kjøre på 30 Hz fordi de oppdaterer halve linjer på skjermen med hver pass. Progressive TV oppdatere hele bildet med hver syklus. Hvorvidt en bestemt TV er progressiv eller interlaced er kjent med "p" eller "jeg" etter nummeret, som i 1080p eller 1080i

Hva som foregår i TV?

Alle film filmkamera, og de fleste digitale filmkameraer ta opp bilder på tjuefire bilder per sekund, eller fps. Når du ser en film i teater, er det som projiseres på 24 fps. Å lage en film er kompatibel med TVen, konverteres 24-30 fps gjennom en prosess som kalles "pull down"

Bildene blir så sammenflettet, slik at det 60 halve bilder per sekund. Noen Blu-ray-plater har en 24 fps video spor for det meste film-lignende opplevelse. Dette sporet kan bare spilles hvis spilleren og TV-støtte 24 fps avspilling.

Hva gjør en 120 Hz TV gjøre annerledes?

En TV med 120 Hz oppdateringsfrekvens faktisk skaper et bilde midt mellom de to bildene på platen. En TV med 240 Hz rente skaper tre bilder for hvert bilde på platen. Noen mennesker føler at en høyere oppdateringsfrekvens skjermen ser mer realistisk, mens andre føler at det ser ut falske.

Hvorfor er det viktig?

Når LCD-TV først ble introdusert, pikslene var ikke i stand til å slå av og på rask nok til å vise høyhastighets actionscener nøyaktig. Dette ble kalt motion blur eller skygger. Denne svakheten i LCD-skjermer har blitt eliminert fra alle, men de laveste kvalitet sett nå.

Er det nødvendig å kjøpe en høyere oppdateringsfrekvens TV?

Bare en 120 Hz eller raskere TV kan vise 3D-bilder, så hvis du har planer om å kjøpe en 3D Blu-Ray spiller før du kjøper din neste TV, bør du kjøpe en av de raskere oppdateringsfrekvens sett.