Hva gjør sjekke motoren lys betyr på en Toyota Corolla?

Hva gjør sjekke motoren lys betyr på en Toyota Corolla?


Check engine lyset på instrumentpanelet av alle biler som selges i USA siden midten av 1980-tallet er koblet til en diagnostisk datamaskin som overvåker motoren og andre systemer, spesielt utslippskontroll. Hvis en av de diagnostiske sensoravlesninger er utenfor et bestemt område, slå maskinen på check engine lys. Datamaskinen registrerer også en kode som identifiserer den dårlige lesing.

Historie

Computer overvåking ved hjelp av innebygde diagnose (OBD) prosessorer begynte på 1980-tallet. The Clean Air Act av 1990 mandater at alle biler som selges i USA etter 1995 være utstyrt med en OBD system som bruker et standard sett med koder. Systemet kalles OBD-II (on-board diagnose, generasjon 2) i bransjen. Kodene fanget av en OBD-II datamaskin kan leses med en strekkodeleser.

Feil Indikator

Den diagnostiske system, enten OBD-II kompatibel eller bruke eldre, ikke-standardisert, OBD-I protokollen, kontinuerlig overvåker en rekke sensorer. Når en sensor lesing er funnet å være "dårlig", OBD datamaskinen lyser opp "Check Engine" lys og lagrer en kode på fem tegn i minnet. For en post-1995 Toyota Corolla kan OBD-II-kode leses med en skanner. Pre-1996 Corollas krever at en mekaniker lese en "blink kode" for å avgjøre hvilken sensor utløst lyset.

Betydning

En tent Check Engine lys er en generell advarsel om at Corolla skulle bli betjent så snart som mulig. Se i bruksanvisningen for spesifikke instruksjoner. Uten en skanner eller en blinkkode lesning, er det umulig å fastslå på problemet eller dens alvorlighetsgrad.