Hva gjør en RGB Cord Do?

Hva gjør en RGB Cord Do?


RGB står for de tre primærfargesignaler - rød, grønn og blå - brukes til å belyse en videoskjerm for TV eller dataskjermer. Når sendes som tre diskrete signaler, de til slutt gi bilder med mer realistiske farger. Mange bruker begrepet RGB generelt identifisere noen kabel, tilkobling, format eller monitor som bruker separate fargesignaler. En RGB-ledning som vanligvis refererer til den eneste flerlederkabel som brukes sammen med VGA-format.

VGA

Video Graphics Array ble opprinnelig introdusert i 1987 for å sende video i høy kvalitet informasjon fra en datamaskin til en skjerm. Fordi det mye bedre fargekvalitet, videospill og hjemmeunderholdningssystemet produsenter begynte snart å bruke det. Inkrementelle forbedringer i formatet til slutt resulterte i en høy oppløsning signal som brukes i dag for HD-TV-signaler. Alle vedtak som er opprettet i utviklingsfasen er fortsatt i bruk i dag for ulike bruksområder. Alle reiser også på en VGA-kabel med 15-pinners kontakter på endene, noen ganger referert til som en RGB eller RGBHV ledningen.

Hva det gjør

En RGB-ledningen bærer signaler fra en komponent til en annen i datamaskin, videospill og hjemmeunderholdningssystemer. Enhver komponent som støtter formatet har en trapesformet 15-pinners kontakt med tre rader med fem pinner hver. Kabelen bærer tre signaler for diskrete fargeinformasjon og to for horisontal og vertikal synkronisering. Det bærer også informasjon fra monitorer tilbake til signaler kilder for ulike applikasjoner som utstyr alternativ identifikasjon og automatiske innstillinger for oppløsning mellom enheter. Ikke alt utstyr bruker kontrollfunksjoner.

Cable Quality

Fordi RGB ledninger bære komplekse videosignaler, kan kvaliteten gjøre en forskjell, spesielt for lengre avstander. Kabellengder kan variere fra en fot til 100, med lengre de mer mottakelige for forstyrrelser fra andre signaler. Produsenter produsere kabler i et bredt spekter av kvalitet og pris, og bruker ofte markeds begreper som "høyoppløselig" eller "overlegen kvalitet" som ikke spesifikt identifisere tekniske egenskaper. Bare kjøpe VGA kabler som tydelig identifiserer spesifikasjonene oppløsning for deres spesielle lengde. Statistikken skal skrives på pakken, og du kan finne kravene oppløsningen for utstyret ditt i eiers manualer.

Component Video

Komponentvideoformatet bruker tre koaksiale kabler for å koble en videokilde til en skjerm, med fargene rødt, grønt og blått for å identifisere RCA innstikks kontaktene på utstyr og kontaktene på kablene. Noen brukere også feilaktig kaller komponentvideoformatet RGB. Noen kabel produsenter fusjonere tre koaksialkabler sammen med RCA-kontakter på endene for å danne en enkelt kabel til å overføre kompositt video. Denne kabelen kan også bli referert til som et RGB-ledning.