Hva gjør du når din iPod Touch blir vasket?

Hva gjør du når din iPod Touch blir vasket?


IPod touch er en av Apples mer gjenkjennelige iPod-modeller. Med sin første "generasjon" utgitt i september 2007, har mange nyere generasjoner siden blitt løslatt, viser frem mange nye funksjoner og mer plass. Det er gjenkjennelige med sin slanke ramme med det store flertallet av frontpanelet inneholder en berøringsskjerm i farger. Dette berøringsskjerm kan være følsomme for skader, spesielt skader vann, men hvis det er dempet eller vaskes det kan fortsatt bli reparert i mange tilfeller ved å ta noen advarende skritt umiddelbart etter at du synes det er å bli skadet.

forholdsregler

Før du gjør noe annet, må du først kontrollere at iPod ikke er koblet til eller slått på. Med vann inne i kupeen, kunne slå den på føre den til kortslutning. Hvis det ikke er strøm flyter inne, det er en mye bedre sjanse for at, etter at vannet tørker, vil det være minimal skade.

tørking manuelt

Rist iPod for å fjerne overflødig vann du kan fra innsiden og utsiden. Mye av vannet fra innsiden sannsynligvis ikke vil komme ut på denne måten, men det er greit for nå. Deretter ta en myk klut og tørre uansett områder på utsiden du kan nå. Ikke bekymre deg hvis du ikke kan få for mye; bare sørg for at utsiden er tørr, spesielt på skjermen.

Rice Metode og tålmodighet

Fyll en plastpose med tørr, ukokt ris, deretter plassere iPod inne i ris i posen. Ideelt sett risen vil dekke det meste av iPod. Risen fungerer godt til å absorbere fuktighet, og det kan bidra til vannet inne i iPod tørke raskere. Plasser iPod på en vinkel slik at tyngdekraften kan bidra til å få vannet ut; vippe den slik at skjermen er vendt litt oppover slik at vannet ikke hviler på den. La posen i et varmt, tørt miljø i minst 48 timer. Etter dette vil den være klar til å teste.

fikse opp

Etter at du har ventet noen dager, kan du teste ut iPod. Slå på strømmen før noe annet for å se om det fungerte. Hvis alt stemmer, bør iPod slår seg på. Det kan være noen problemer fra vannskader; ulike symptomer kan inkludere tomme ikoner, linjer på skjermen eller ikke svarer touch. Mange problemer du kan oppleve etter tørking kan repareres ved å koble iPod touch til datamaskinen, og deretter bruke Restore-funksjonen i iTunes. Dessverre, hvis iPod fortsetter å være ikke svarer etter dette punktet, kan det ikke være mye annet du kan gjøre; tørke den ut ved hjelp av denne metoden etter en vask kan ofte fungere, men er ikke garantert.