Hva gjør du hvis du ser en sjekk motoren lys Etter en Knocking Noise

Når "check engine" lyset slås på i bilen, kan du være i konflikt om hva du skal gjøre. Tross alt, motorproblemer er ikke noe å ignorere. Men dette lyset ikke alltid bety det er et problem med selve motoren. Det kan gjøre det vanskelig å avgjøre om bilen din trenger for å gå til butikken.

Engine Knock

Motoren kan produsere en knocking støy av flere grunner. Knocking eller tappe fra en kaldstart kan tyde på at en bil ikke har blitt skikkelig vedlikeholdt. Det kan også indikere interne mekaniske problemer som en brutt ring, en ødelagt stempel, en innlevering stang peiling eller håndledd pin, eller en blåst toppakning. Disse slag ofte høres metallic og øke etter hvert som motorturtallet stiger. De kan øke etter hvert som motorbelastningen øker også.

Motorer kan slå når motoren timingen er feil, fordi kjølesystemet ikke fungerer som det skal, eller fordi drivstoffet er galt. Lyden kan være en sann knock - en hul lyd - eller en rallende lyd. Motorer med kjølesystemet problemer eller ujevn forbrenning kan utvikle en pinging lyd. Uansett hva det høres ut som, indikerer motor knock et reelt problem. Du bør aldri ignorere et høyt motoren.

Sjekk motorlampe

Den "check engine" lys kan være den mest misforståtte lys på dashbordet. Det er i stand til sensing problemer med motoren, men det kan ikke fortelle deg hvor de kommer fra. Din "check engine" lys kan slås på for noe så lite som en løs gasskappe, til noe så stort som en motor som er feiltenning. Selv om at lyset ikke vanligvis bety at du trenger et slep, betyr det tjene som en heads-up, slik at du vet at noe er definitivt galt.

Gjenkjenning

Eiere av banket biler bør aldri ignorere sine "check engine" lys. Ta litt tid og sjekk det grunnleggende - sett inn gasskappe, sjekke kjølevæske nivå og lar bilen for å "hvile" før du starter den på nytt. Senk hastigheten og belastningen, så vel. Hvis bilen din ikke ble bygget for å taue, kan du se "check engine" lys.

Hvis disse trinnene ikke løser problemet, kan det være noe alvorlig galt. Ta bilen til en mekaniker du stoler på så snart du kan. Reparasjonene kan virke dyrt nå, men du vil spare penger i det lange løp. En bil med en dårlig motor i drift er mer forurensende og mindre drivstoff effektive. Engine banker kan også indikere et problem som ikke vil få noe bedre. Din mekaniker kan hjelpe deg å finne problemet og løse det.