Hva gjør den Watts & Ohms Mean på en forsterker?

Hva gjør den Watts & Ohms Mean på en forsterker?


Enten du ser på en frittstående effektforsterker, en audio / video-mottaker eller til og med en bilstereo forsterker, vil produsenten nesten alltid tydelig har en watt per kanal vurdering, og i liten skrift, sier at ratingen er i en 8 ohm laste. Enkelt sagt, den watt vurdering forteller deg hvor mye strøm forsterkeren har mens ohm vurdering forteller deg hvilke vilkår det leverer strømmen.

forklarer rangeringer

Forsterkere arbeid ved å ta små elektriske signaler og bruker en strømforsyning for å øke strømmen av signaler, slik at de kan kjøre, for eksempel store høyttalere. Forsterkerens wattklassifiseringen måler vanligvis mengden strøm som det kan sette ut. En kraftigere forsterker bør være i stand til å spille en sterkere signal enn en mindre kraftig en.

høyttalerimpedans

En forsterker sin ohm vurdering viser til hvordan det fungerer med høyttalere. En høyttaler, som de fleste elektroniske komponenter, motstår strøm blir sendt til den, og denne motstand, kalt impedans, måles i ohm. Typiske hjemmehøyttalere har en gjennomsnittlig impedans på rundt 8 ohm, noe som er grunnen til at de fleste hjem audio forsterkere er vurdert på den måten.

Impedans, Watts og Current

Hvis en høyttaler har lavere impedans, som en 4-ohm enhet, kan det ta mer kraft i form av strøm, som er målt i ampere. En forsterker som kan produsere 100 watt i 8 ohm bør, i en perfekt verden, være i stand til å produsere 200 watt inn i en 4 ohm ved å doble mengden av strøm som den frembringer. Men mange forsterkere 'strømforsyninger er ikke godt bygget nok til å gjøre dette. Dette betyr at å bruke dem med en 4-ohm belastning kan føre til dårligere ytelse, forvrengning, og hvis du spiller dem på et for høyt volum, en skadet høyttaler eller forsterker.

Hvor mye er nok?

Hvis du skyver stereo veldig hardt ved å skru volumet opp svært høy eller bruker vanskelig å drive lav impedans høyttalere, kan alle disse statistikk bli svært viktig. Men i vanlig lytting, er du neppe til å bruke mer enn noen få watt. En typisk stereohøyttaler kan generere rundt 85 desibel av lyd, målt fra 1 meter unna, med en watt signal. Økende signalet til 2 watt øker lyden til 88 desibel - omtrent det samme støyen som mat blender når det er hakking.