Hva Gass er bedre for bilen din?

Hva Gass er bedre for bilen din?


Når du velger hvilken grad av bensin til bruk i en bil, ulike fakta og rykter om forskjellige grader av drivstoff kommer inn i bildet. Mens noen av disse felles tro er faktisk sant og viktig for motorvedlikehold, andre er ikke lenger relevant (og noen er fullstendig fabrikasjoner). Å vite sannheten om drivstoff vil hjelpe deg å velge hva som er best for din bil.

Octane

Bensin selges i en rekke forskjellige karakterer, som er oppkalt etter sin oktantall. Oktantall viser til hvor motstandsdyktig til forbrenning av drivstoff er. For eksempel, er gass med en 91 eller 93 oktantall mer motstandsdyktig mot antennelse, mens 87 eller 89 oktan bensin vil brenne hurtigere eller ved en lavere temperatur. Oktantall kommer fra tester der en prøve av gassen sammenlignet med en blanding av iso-oktan (en isomer) og n-heptan (et alkan). Den endelige oktantall refererer til prosentandelen av iso-oktan som trengs for å reprodusere egenskapene til prøvegassen.

Engine Knocking

Den vanligste årsaken sitert for bruk av høyere oktantall, eller "premium" bensin, er å redusere eller eliminere motorbanking. Motorbanking er faktisk tidlig tenning i forbrenningskammeret, og kan føre til langvarig skader på motoren over tid. I de fleste eldre biler, oppstår det når forgassere begynner å miste sin kalibrering og tillater for mye drivstoff i forbrenningskammeret, noe som resulterer i en tidlig tenning. Bytte til en høyere oktan bensin vil faktisk løse dette problemet når det er for dyrt eller upraktisk å justere eller erstatte forgasseren.

produsentens spesifikasjoner

De fleste biler kommer med produsentens spesifikasjoner som inkluderer et minimum oktantall som skal brukes. Siden de fleste moderne biler bruker datastyrte drivstoff sprøyte stedet for forgassere, denne vurdering i 87 (ofte den laveste oktan solgt på bensinstasjonen). Hvis høyere oktan drivstoff blir brukt uansett, vil drivstoff sprøyte kunne selv justere. Mange biler som kommer med anbefalinger for middels kvalitet brensel (89 eller 91 oktan) faktisk kan kjøres på 87 oktan gass. Selv om disse bilene kan oppleve et lite tap av kraft, hvis ikke motorbanking er erfaren når 87 brukes, da drivstoff sprøytebrukere har vist seg å tilpasse seg lavere grad.

Ved å bruke Premium

I noen tilfeller er faktisk nødvendig premie gass. Dette inkluderer biler med kraftige motorer, slik som noen sport eller luksus modeller. I disse tilfellene vil produsentens spesifikasjoner kreve (i stedet for bare "anbefalt") med en 91 eller 93 oktan-karakter bensin. Dette skyldes en høyere kompresjonsforholdet i forbrenningskammeret, noe som betyr at gassen med lavere oktantall kan forårsake tidlig forbrenning, og følgelig motorbanking.

vaskemidler

En populær myte innebærer tilstedeværelse av flere og bedre vaskemidler på høyere oktan bensin, lovende en ren motor og mer effektiv drift. Faktisk føderale mandater krever at alle graderinger av bensin for å inneholde de samme rengjøringsmidler for å begrense mengden av skadelige utslipp fra biler. Mens vaskemidler kan variere fra en merkevare av gass til en annen, mest kommersielt tilgjengelig bensin utfører den samme mengde av rengjøring.