Hva er triband telefoner?

Hva er triband telefoner?


Noen mennesker er ikke engang klar over at deres mobiltelefoner operere over spesifikke band. Men hver mobiltelefon opererer vanligvis over flere ulike band. Noen mobiltelefoner bruker to band, mens andre bruker tre eller fire. Triband telefoner er de som bruker tre band, slik at du kan bruke telefonene på flere områder.

Bands

Båndene som en telefon opererer på måles i megahertz. De triband telefoner vanligvis opererer med tre forskjellige band: 900 MHz, 1800 MHz og 1900 MHz. Imidlertid kan enkelte triband telefoner også bruke 850 MHz som et alternativ til en av de andre tre bånd. Disse frekvensene tillate folk å bruke sine telefoner uten innblanding fra andre objekter, for eksempel radioer. Ulike teleselskaper opererer ved hjelp av ulike frekvenser, noe som betyr at du trenger en telefon med flere frekvenser hvis du planlegger å reise.

Områder

Forskjellige områder av verden vanligvis bruker forskjellige frekvensbånd for mobiltelefoner. For eksempel, selskapene i USA kjører på 850 MHz eller 1900 MHz. Men hvis du skal reise utenfor USA, de fleste andre land opererer på 900 MHz eller 1800 MHz. De fleste telefoner vil bare operere på en av de nedre to og en av de to øvre frekvensene. Det er derfor det er viktig å investere i en triband telefon hvis du har planer om å reise i utlandet. Sjekk på frekvensene som de landene du ofte reiser til å bruke før du velger en triband telefon.

alternativer

Fordi frekvensbåndene som inngår i en triband telefon variere, må du være forsiktig med hvilke du velger. Dette er fordi noen av frekvensene fungerer veldig bra i USA og internasjonalt, mens andre ikke gjør det. For eksempel vil en telefon som bærer 900 MHz, 1800 MHz og 1900 MHz fungerer veldig bra internasjonalt, så vel som i USA. Men en telefon som bærer 850 MHz, 1800 MHz og 1900 MHz vil fungere godt i USA, men er et dårlig valg for internasjonal bruk. Mange andre land allment bruk 900 MHz, som i USA, er hovedsakelig brukt i mindre befolkede områder.

hyppige reiser

Hvis du er en forretningsmann som reiser mye til mange forskjellige land, må du veie fordelene med å kjøpe en triband over en firebånds telefon. Hvis du reiser til land der du må bruke alle fire frekvenser på et tidspunkt, ville det være best å få en firebånds telefon i stedet for en triband. Men hvis de landene du reiser til primært bruke en bestemt frekvens, vil en triband telefon sannsynlig passer ditt formål.