Hva er RGB-utgang?

RGB er en analog, HD-video output system. Det tar sitt navn, som står for "Rød Grønn Blå," fra standard fargene på kablene og de tilsvarende input / output porter. RGB kabler blir mer vanlig som HD-TV gevinst fremtredende.

signal Type

I stedet for å sende videosignalet gjennom én enkelt kabel som de mer kjente RCA-kabler gjør, RGB kabler bryte en video signal ned i sine enkelte røde, grønne og blå kanaler. Denne signalene blir deretter satt sammen av en TV eller en annen videoutgangen enhet som en projektor. Skille signal inn fargekomponentene gjør en RGB-kabel til å overføre mer informasjon per sekund som kan oversettes til et bilde med høyere oppløsning.

oppløsning

RGB kabler er i stand til å levere en maksimal oppløsning på 1080i. Men bare bytte til RGB kabler garanterer ikke en økning i oppløsning; oppløsningen du ser vil være at den laveste oppløsningen produserende enheten er i bruk. For eksempel, hvis du kobler en DVD-spiller til din HD-TV via RGB kabler, topper oppløsningen ut hva som er på platen som du spiller.

analoge signaler

RGB kabler sende videoinformasjon som et analogt signal, hvilket innebærer at signalet gradvis reduseres etter hvert som det føres langs kabelen. Dette bør ikke være et problem i de fleste hjem, men du bør være klar over at jo lenger kabelen, jo større er potensialet for signalforstyrrelser og tap av kvalitet. Bildekvaliteten kan bli svekket dersom isolasjonen rundt RGB kablene er skadet. Unngå å kjøre kabler gjennom områder med stor trafikk.

Lyd

RGB kabler bære bare et videosignal. Dette betyr at du må bruke en annen måte å overføre lyd kanaler fra utskriftsenheten til TV. For de fleste brukere, standard RCA-kabler er akseptable. Lyd er gjennomført gjennom de røde og hvite RCA-kabler følger med de fleste elektronikk ment for bruk med en TV.