Hva er RGB-format?

Hva er RGB-format?


Bokstavene "RGB" står for de tre primærvideo fargene rød, grønn og blå. TV-seere, markedsførere og produsenter bruker begrepet for å beskrive elektroniske videoformater som holder signalene for hver farge på separate kabler. Men den slang gjelder bare for analoge formater. De digitale formater HDMI og DVI også holde fargen signaler separat, men ingen kaller dem "RGB".

Component Video

Komponent video kobler signaler mellom enheter med tre koaksialkabler som er farget rød, grønn og blå. Men de røde og grønne kabler faktisk bære matrikser elektroniske "Cr" og "CB" signaler som velger rød og blå ut av svart-hvitt-kompositt video "Y" signal som reiser på den grønne kabelen, som også bærer et synkroniseringssignal . I videoteknologi, alle farger signaler kombinert med full intensitet produsere hvit og alle farger slått av råvarer svart. Informasjonen igjen på Y-kabelen etter fjerning av røde og blå produserer grønn. Brukere og markedsførere kan også ringe komponent video "YCrCb" eller "YPrPb."

VGA

The Video Graphics Array sender diskret informasjon for hver farge over koaksialkabler inne i en 15-leders kabel. Det sender også separate horisontale og vertikale synkroniseringssignaler på to andre. De separate farger ofte føre til brukere og markedsførere å kalle formatet RGB, men en mer nøyaktig teknisk term er "RGBHV", som skiller den fra andre formater som skiller de fargesignalene. VGA ble opprinnelig utviklet for å bære signaler til dataskjermer, men forbedringer gjennom årene har økt sin kvalitet betraktelig. HDTVer har VGA-inngangsporter, men ofte med ulike merkelapper som "HD 15", "PC Connection" eller "PC / RGB".

profesjonell RGB

RGBS holder også diskrete fargesignaler på separate ledere, men den bruker en enkelt koaksialkabel for hver. En fjerde koaksialkabel bærer et signal inneholdende horisontale og vertikale synkroniseringspulser. Et format som ofte brukes for profesjonelle arbeidsstasjoner, RGsB (også kjent som "SOG" eller "synkronisering på grønn"), sender også diskret informasjon for fargene på tre koaksialkabler men inkluderer synkroniseringssignalet sammen med det grønne, i likhet med komponentvideo. Disse to formatene er sjelden funnet i hjemmeunderholdningssystemer.

Høy oppløsning

Skille fargeinformasjon i individuelle signaler og ledninger gir mer informasjon til å reise på tilkoblingen. Oppløsning forteller hvor mye informasjon som et videosignal bærer. Standard-TV har 480i oppløsning; "i" betyr "interlaced scanning", som lyser strø horisontale linjer på en skjerm i en fei, og selv i den neste. HD-har 720p, 1080i eller 1080p oppløsning. Progressiv skanning lyser alle linjer i en enkelt sveip. Selv om mange brukere feilaktig tror at HD reiser bare på digitale signaler, alle RGB analoge formatene er i stand til å bære HD-, og mange HDTVer har komponent og VGA-innganger.