Hva er PDA-telefoner?

Hva er PDA-telefoner?


Den tungt populære iPhone og business-essensielle Blackberry er førsteklasses eksempler på PDA-telefoner. PDA står for Personal Digital Assistant, og det er virkelig en storslått versjon av elektronisk organisator tilbake i slutten av 1980 og begynnelsen av 90-tallet. I dag, PDAer som ikke telefoner, i tillegg, er en saga blott. Mobile-telefonen selskaper som Nokia, Apple, Blackberry, Sony Ericsson og Samsung har alle flyttet til innlemme mobiltelefon teknologi og funksjonalitet i de mest avanserte PDA-modeller. Derfra begrepet "PDA-telefoner" ble født.

PDA

PDA røtter kan spores tilbake til en alder av elektroniske arrangører og når maskinene ble fortsatt bruker de store disketter. Selskaper, for eksempel Palm og HP senere så behovet for å kombinere de to teknologiene til kraftige bærbare enheter. De innledende funksjonene til en PDA er basert på elektronisk organisator, hvor tidsplaner, avtaler, notater, adressebøker og finansielle poster kan noterte ned og åpnes hvor som helst. Med integreringen av datateknologi, funksjonene i PDA eksplodert til å inkludere media visning, digital fillagring, eBok leser, e-post mottak og sending og Internett. Og det var den tiden da PDA slått seg inn i en lomme-PC fordi nesten alt som kan gjøres på en datamaskin eller PC kan oppnås på denne håndholdte enheten.

Den PDA-telefonen

Det nye årtusenet så PDA gradvis forvandle seg til en mobiltelefon. Ericsson og Palm spissen skiftet i 2000 og 2001, henholdsvis ved å slippe sine første versjonene av en bærbar enhet som kan fungere som en lomme-PC og en telefon på samme tid. Derfor noen kunne ringe ved hjelp av sin PDA. Men det var ikke det eneste som endret seg. Bortsett fra muligheten til å gjøre mobil-telefonsamtaler, PDA-telefoner utviklet seg til å fungere som et digitalt kamera i tillegg. I løpet av årene, ble nye funksjoner og funksjonalitet stadig lagt til.

Top PDA-telefoner

Nokias N8, Apples iPhone, Samsung Galaxy og Blackberry Curve anses de beste PDA-telefoner på markedet, lovende fiffige funksjoner, som for eksempel berøringsskjerm manipulasjon eller et QWERTY-tastatur design, tusenvis av spill og programmer, high-end digitale kameraer, 3G mobil teknologi, Wi-Fi-teknologi og alle de andre frills, for eksempel enkel tilgang til musikk, filmer, bøker, e-post og Internett.

Kostnaden

På grunn av masseproduksjon av disse enhetene, har prisene sterkt dykket. I dag kan hvem som helst kjøpe en entry-level PDA-telefon for ca $ 150 eller så, direkte. Og blir dyrere modeller priset innenfor en overkommelig rekkevidde også, på rundt $ 300 til $ 500. Disse telefonene er også tilbys gratis eller til en betydelig rabatterte priser bør en forbruker registrere deg for en 1- eller 2-årig mobiltelefon tjeneste plan fra mobiltelefonen bærere som Verizon Wireless og Sprint.