Hva er lockup-converter Maskin?

Hva er lockup-converter Maskin?


Hydro transformatorer sitte mellom motor og girkasse i automatikk, beskrevet i navnet sitt formål - å konvertere kraften fra motoren til bevegelse i overføringen. Moderne omformere kommer med såkalte låsing for å forbedre effektiviteten.

Betydning

Siden dreiemomentomformere fungere som bindeledd mellom to komponenter i bilen, har de en tendens til å lide av iboende unøyaktigheter som fører til bortkastet strøm på den ene side, og for stort vridningsmoment på den andre. Maskinheng tjene til å sette konverteren på visse nivåer av produksjonen for å maksimere effektiviteten.

Identifikasjon

Maskinheng er en ekstra del inne i momentomformeren, som fungerer ved å innføre en sjekk mot glidning. Eldre sendinger hadde ikke låsing, og var derfor mindre nøyaktig og effektiv.

betraktninger

Automatiske girkasser har en tendens til lavere effekt og høyere energiforbruk sammenlignet med tilsvarende spec manualer. Dette skjer fordi det er ikke føreren direkte styring av bilen, men snarere maskiner prøver å tilnærme prosessen. Moment låsing ble oppfunnet for å ytterligere begrense dette gapet.

typer

Låsing av maskinen er også kjent som momentomformer clutcher, som de bokstavelig talt clutch de to halvdelene av konverteren, og sette dem i en fast hastighet, eller strøm. De to begrepene refererer ikke til forskjellige konsepter.

effekter

Omformer låsing gjennomsnitt 65 prosent besparelser på gass, sammenlignet med eldre sendinger som mangler denne delen.

Misforståelse

Navnet på denne delen kan være misvisende, som "lockup" kan utledes til å bety en beslaglagt momentomformer. Dette er ikke tilfelle.

Men låsing har sine egne problemer, med symptomer på svikt inkludert merkbar utstyr glidning og en markert grøsse ved giring.