Hva Er Library RFID?

Hva Er Library RFID?


Radio Frequency Identification teknologi blir stadig mer nyttig og utbredt i vårt samfunn for å håndtere svært store sett med inventar og data i sanntid. Bibliotek RFID-teknologi benytter liten radiosendere eller "tags" som kan plasseres på bøker som sender ut et radiosignal som inneholder data om sine oppholdssted, kassa status og annen informasjon som er programmert i kodene. RFID-lesere er enheter som kan plasseres på utgangene og rundt biblioteket for å tyde disse signalene og samle konkrete data i sanntid. Implementering av RFID-teknologi på bøker og andre former for media i et bibliotek vil sterkt redusere mengden av tyveri, samt gjøre driftsprosesser mer effektive og mindre arbeidskrevende.

Sikkerhet

Informasjonen i en RFID-brikke kan indikere hvorvidt en bok er blitt sjekket ut, av hvem og om det kan tas ut av biblioteket. Sikkerhet leserne kan identifisere uautoriserte elementer forlate biblioteket og utløse en alarm som varsler bibliotekar, samt engasjere kameraovervåkning og dør låsesystemer. RFID sikkerhetsteknologi kan brukes i forbindelse med elektronisk artikkelen overvåking teknologier, kjent som EAS, men verken system er helt feilfri. En erfaren tyv kan blokkere RFID-signaler ved hjelp av mylar eller andre reflekterende materialer, samt fjerne RFID-brikker hvis han eller hun kan finne dem.

Lager

RFID-teknologi i bibliotekene kan føre til selv utsjekking og innsjekking, selv med flere elementer. Håndholdte RFID-lesere kan skanne hele hyller med bøker umiddelbart for å finne ut om de er i riktig rekkefølge, samt finne en vare nøyaktig plassering i biblioteket eller på tvers av andre bibliotek.

Økonomi

Sanntid dataoverføring av RFID-teknologi frigjør mye tid for bibliotekansatte i at de vil ikke lenger trenger å "skanne" strekkoder som lager beveger seg inn og ut av biblioteket. Kommunene kan nyte en betydelig nedgang i bibliotek bemanning kostnader, men de kan oppleve ekstra overhead kostnader på kort sikt enn med EAS eller tradisjonelle lager enheter. En RFID-systemet krever en server og vise stasjoner, som kan kjøre nær $ 15.000. Dette er den viktigste begrensende faktor for den omfattende bruk av teknologien. Men kostnadene for RFID-brikker er raskt slippe og vil snart være sammenlignbare med EAS systemer i bruk i dag.

Content Management

Informasjon som samles inn fra RFID-brikker kan bli samlet i databaser, som deretter kan foreslå andre bøker som et bibliotek patron kan nyte basert på tidligere valg. Hvordan denne informasjonen er lagret, delt og brukt bringer også om en rekke bekymringer for personvernet, spesielt med tanke på at de fleste bibliotekene skattebetaler finansiert.