Hva er LED 3D-TV?

Hva er LED 3D-TV?


LED 3D-TV tillate brukere å nyte den økende mengden av 3D-underholdning fra den komforten av deres egne hjem. Ved å støtte 3D-innhold, mange filmer som inneholder en stor mengde 3D-effekter kan sees på som de var tiltenkt, mens andre filmer kan gis en ekstra følelse av dybde, dimensjon og innlevelse. Avhengig av den enkelte produsent av TV-en, kan noen LED 3D-TV-bruk teknologi som benytter spesialiserte briller, mens andre kan kreve ingen briller i det hele tatt.

LED TV

Ved roten av LED 3D-TV-er en grunnleggende LED HD-TV. LED TV ansette et lignende prinsipp til LCD-HD-skjermer. Lys er produsert av en lampe system, i dette tilfellet light-emitting diodes eller lysdioder. Det lyset filtreres gjennom en serie av små skodder og lys filtre kalles sub-piksler for å skape farge for en piksel, en liten prikk av farge på skjermen. Med den kombinerte effekten av millioner av piksler, som vises på et tynt ark av flytende krystall, kan en LED-TV gir en lys, levende HD-bilde.

Anaglyphic 3D

Det finnes mange metoder for å produsere 3D-bildet tilgjengelig for forbrukere fra ulike produsenter, men de fleste av dem krever en spesialisert sett med briller for å produsere 3D-illusjon. Anaglyphic 3D benytter de tradisjonelle briller med to forskjellig fargede linser, men i stedet for rød og blå moderne anaglyphic briller bruke rødt og cyan. To annerledes filtrerte fargede lag som tilsvarer de linser i brillene er lagt oppå hverandre og forskjøvet litt fra sentrum. Når det betraktes gjennom briller, lagene integrert og frembringe en illusjon av en 3D-, stereoskopisk bilde med dybde.

polarisert 3D

Polarisert 3D også sysselsetter spesialiserte briller. I stedet for å bruke fargefiltre, disse brillene bruker polariserte filtre. Skjermen viser to bilder oppå over en annen ved hjelp av polarisasjonsfiltre. Glassene filtrerer lyset, og bare tillate tilsvarende polarisert lys gjennom hver linse, blokkerer resten. Dette gir en litt forskjellig bilde på hvert øye, som produserer den samme scene fra forskjellige perspektiver og forårsaker en tredimensjonal illusjon av dybde, i likhet med anaglyphic 3D.

Alternativ-Frame Sequencing

Alternativ-frame sekvensering er en annen briller-baserte 3D-teknologi. I likhet med andre systemer, innebærer det to litt ulike perspektiver på samme bilde. Men alternativ-frame sequencing viser bare ett bilde per ramme, alternerende mellom bilde på venstre øye og dens tilhørende høyre øye image. Disse tilsvarer seernes briller, som inneholder LCD shutter objektiver som kan åpnes og lukkes i sync med bildet. Disse styres av en radiomottaker, som står i forbindelse med en sender i den fjernsyn som forteller briller som linsen til å ha åpen på dette tidspunkt. Linse endringer skjer så raskt at det menneskelige øyet ikke kan oppfatte endringen, og de vekslende perspektiver blander sammen produsere en tredimensjonal illusjon av dybde, som i mange andre systemer.

Auto-stereoskopisk 3D

Auto-stereos produserer 3D illusjoner uten noen spesielle briller. Forenklet, har en auto-stereoskopisk bilde er satt opp til å ta hensyn til synsfeltet for hvert øye, og alle de punktene som hvert øye kan regnskapsfører i det feltet. To bilder blir sammenflettet over displayet, slik at hvert øye oppfatter de forskjellige punkter for et enkelt bilde individuelt. De to bilder overlegg, og skaper en tredimensjonal illusjon av dybde.

Bekymringer om 3D

Mens 3D-teknologi i LED-TV er blitt stadig mer mainstream anerkjennelse som fra slutten av 2011, har teknologien fortsatt noen ulemper. Noen seere kan oppleve hodepine eller belastningen på øynene etter lengre perioder vise sine sett i 3D-modus. For å motvirke dette, har mange utviklere inkludert muligheten til å bytte mellom 3D-modus og 2D-modus, slik at betrakteren til å bruke sine TV som en vanlig sett hvis de ikke ønsker å bruke 3D eller opplever ubehag fra langvarig bruk.