Hva er infrarød laser som brukes i CD-spillere?

Hva er infrarød laser som brukes i CD-spillere?


Elektronikk produsenter bruker infrarød laser dioder i CD-spillere for musikk og datamaskinen data CD-ROM. Selv lasere som ble gjort tidlig videoplater mulig, utvikling av laser diode laget lavkost kompakt plate spillere praktisk. CD avspilling prosessen krever en kilde til rent lys med en spesifikk bølgelengde, og infrarøde laserdioder tilveiebringe dette ved en rimelig kostnad.

CD-avspilling

Inne i en CD-spiller, dirigerer et speil lys fra en infrarød laser på bunnflaten av den roterende kompakt plate. Lyset reflekteres fra CD tilbake på en elektronisk lysdetektor. Mikroskopiske groper, koding av data i CD, slår den reflekterte laserlyset inn i en serie av pulser, hvor detektoren omdannes til elektriske signaler. Elektroniske kretser behandle signalene, produserer data, som en liten datamaskin settes til lyd og musikk.

laser Handling

I motsetning til glødelamper og lysstoffrør, som produserer ukoordinerte lysbølger med flere bølgelengder samtidig, produserer en laser koherent lys som en enkelt bølge. I laseren, stimulerer en energikilde atomer i et medium, slik som et fast materiale. Atomene avgir lys av den samme bølgelengde på samme tid. Et par parallelle speil, en fullt forsølvet, en halv forsølvet, konsentrerer lyset, restimulating mediet til lampen er lys nok til å skinne gjennom halv forsølvet speil.

diode Laser

De første kommersielt tilgjengelige lasere anvendes et gassmedium, slik som en helium-neon-blanding. Disse produserer høykvalitets laserlys, men krever store og dyre høy spenning strømforsyninger. Den første dioder laser var forsknings enheter produsert på begynnelsen av 1960-tallet, gjorde praktiske eksempler ikke vises før om ti år senere. Diodelaseren er en faststoffanordning som kjører på lav spenning og lav strøm elektrisk kraft. Den kompakte design og beskjedne strømbehov laget CD-spillere mulig. Fordi elektronikk-produsenter kan masseprodusere diode lasere som de gjør for transistorer og andre komponenter, lasere ble billigere over tid.

LED og laserdioder

Lysdioder er nær beslektet med laserdioder. Begge er light-emitting halvlederkomponenter. LED lys er ikke så ren eller konsentrert som laser-tallet, men; selv om en LED ser ut til å ha én farge, faktisk produserer det en rekke bølgelengder av lys. En viktig forskjell mellom LED og laserdioder ligger i deres fremstilling: den krystallmateriale som gjør laser diode har parallelle flater som felle noen av lyset, forsterke det og produsere laser effekt, mens LED, derimot, skinner bare fra toppflaten på sitt krystall, produsere diffust lys.