Hva er hensikten med en død Pedal?

I biler, er en død pedal, også kjent som en fjerde pedal, et område til venstre for pedalene som ser ut som en pedal, men er ikke koblet til noen bil funksjoner. Selv om det ikke er absolutt nødvendig, kan denne pedalen har en rekke fordeler som fremmer kjøre letthet og sikkerhet. Noen av disse fordelene kan bare oppnåes i spesielle tilfeller - for eksempel hvis bilen har en manuell girkasse eller hvis bilen er ment for profesjonell racing.

Race Cars

I racerbiler, er de døde pedal en faktisk pedal som beveger seg opp og ned, selv om det ikke kontrollerer noen funksjoner. I mange andre biler, er den død pedal bare et hevet område av gulvet som er belagt med metall. Denne siste versjonen fortsatt ser mye som en vanlig pedal.

Foot Rest

En av de vanlige funksjoner av et dødt pedal er å tilveiebringe en fotstøtte til førerens venstre fot, for derved å tilveiebringe ytterligere komfort. Videre, fordi dette er en hevet område av gulvet, hviler foten på den døde pedal gjør det lettere å flytte inn clutchen når du kjører en manuell girkasse. Det hindrer også sjåføren ved et uhell å plassere foten på giret forsamlingen. Fotstøtten funksjon av døde pedalen er spesielt nyttig i racing og stunt kjøring, der overlong fot bevegelser kan koste verdifulle sekunder og bestemme forskjellen mellom vinnere og tapere.

Breaking

De døde pedal hjelper også sjåførene spenne kroppen sin i situasjoner når de må bryte hard eller plutselig. Under en nødssituasjon bryting, kan dette bety forskjellen mellom å ha en ulykke og stopping sikkert kort av en hindring. Blir praktisert ved denne manøveren øker sikkerheten, som noen sjåfører som prøver å spenne seg under bryte automatisk og utilsiktet spenne seg på gasspedalen, og dermed gjør kollisjonen verre. Hvis du kjører en bil med en død pedal, prøver å venne seg til bracing selv ved hjelp av venstre fot. Dette er en verdig beskyttelse for å implementere mot kollisjoner.

Stunt Drivers

Avstiving er også nyttig for stuntsjåfører som utfører manøvrer som involverer intens bryte. Stunt sjåfører er også ofte gjenstand for endringer i G-force under utføring av spinn og kan holde bedre kontroll hvis de har et middel for oppkvikkende seg selv.