Hva er HDMI-porter?

Hva er HDMI-porter?


High-Definition Multimedia grensesnittporter finnes på nesten alle moderne stykker av hjemmekino utstyr. Uten disse portene og de vedlagte elektronikk, vil kablene være ubrukelig. Diskuterer hvordan disse portene gjør, og hvordan deres betydning er kritisk for HDMI-baserte systemer, er kritisk for å forstå prosessen.

utgangs~~POS=TRUNC

HDMI-porter sende lyd, video og kontrollinformasjon til velgere, TV, projektorer og audio / video-mottakere. Disse enhetene også sende innholdsbeskyttelse high-definition (HDCP) -tasten, som må bli anerkjent i den andre enden av kabelen.

innganger

HDMI er en toveis prosess som krever kommunikasjon fra å sende til mottakerenheten. Som et resultat av den rolle den spiller port på inngangssiden av det signal som er kritisk viktig. Disse portene er koblet til elektronikken som dekode det innkommende signal fra kilden komponent, å verifisere HDCP håndtrykk, og sender fremvisningsdata til kilden. I tillegg må disse portene være i stand til å passere langs den HDCP koding, om det finnes andre anordninger oppstrøms.

Bytte enheter

Koble HDMI-kabler til flere porter er nyttig å koble opp flere enheter. Hver kilde enhet bærer sin egen lyd og video stream, og har sin egen unike HDCP nøkkel. Derfor, med mindre portene er koblet til en bryter som kan håndtere dette, kan det være et tap av signal. Byttet HDMI-porter er fortsatt selges selv om mange mottakere har flere HDMI bytte innganger. Dette skyldes det faktum at de fleste alle nye A / V-enheter er utstyrt med en HDMI-utgang.

eldre enheter

Eldre enheter som bare benytter komponent eller S-video analog video kabling kan brukes med en scaler. Dette er en enhet som har analoge porter på inngangssiden og HDMI-utganger på den andre. Internt tar scaler denne analog informasjon og konverterer den til digital. Dette er kjent som transkoding. I tillegg Digital Video Interface (DVI) systemer er fullstendig bakoverkompatibel med HDMI. Faktisk er det videosending del praktisk talt identiske. Forskjellen er at pluggen for DVI er større, men tilbyr ingen bestemmelser for gjennomføring lyd.