Hva er forskjellene mellom Gen 1 Gen 2 & Gen 3 Toyota Prius?

Hva er forskjellene mellom Gen 1 Gen 2 & Gen 3 Toyota Prius?


Opprinnelig introdusert av Toyota i Japan i 1997, Prius ble raskt verdens mest solgte gass-elektrisk hybrid kjøretøy. Drevet av markedets sult for mer drivstoffeffektive og miljøvennlige alternativer til bensinslukende SUV, Prius syntes å være mest populær løsning, til tross for ytelsen overlegenhet av konkurrerende hybrider som Honda Insight. Gjennom årene har Prius gjennomgått flere revisjoner som har økt sin ytelse og drivstoffeffektivitet.

Generation jeg

Den første generasjonen Prius ble markedsført kun i Japan, som begynner i 1997. Denne første versjonen av bilen inneholdt en 58-hestekrefter bensin motor og en 40-hestekrefter elektrisk motor. Det var en fem-seters sedan med konvensjonelle styling helt ulikt fremtidige generasjoner av bilen. Selv presentert som en drivstoffgjerrig alternativ til bensindrevne biler, oppnådde Prius mindre enn spektakulære kjørelengde tall, og Toyota vil i betydelig grad redesigne bilen før den slippes på det globale markedet.

generasjon II

I 2001 ble den andre generasjon Prius selges i internasjonale markeder, inkludert USA. Kroppen ble redesignet til en fem-passasjer kombi sedan, med mer elegante linjer enn den opprinnelige bilen. Enda viktigere, ble bilens ytelse forbedres ved å øke kraften av sin bensinmotor til 70 hestekrefter og utgangen fra den elektriske motor til 44 hestekrefter. En ny modulær batteripakke var lettere og produserte mer kraft, og bilens kjørelengde anslag økte til 52 mpg i byen og 45 mpg på motorveien.

Generation III

I 2004 årsmodell, introduserte Toyota Generation III Prius (ofte forvirrende referert til som andre generasjon Prius) til det amerikanske markedet. Effekt fortsatte å øke med denne slekt, bilens bensinmotor produsert 76 hestekrefter, og produksjonen av den elektriske motoren økt dramatisk til 67 hestekrefter. Kilometer estimater for de Generation III Prius var mer imponerende, så vel, økende til 60 mpg i byen og 50 mpg på motorveien.

Fremtidige generasjoner

Prius ble redesignet igjen i 2010, men hjertet av sin drivverk og konfigurasjonen som en fem-passasjer sedan forble den samme. Bensin motor i 2010 Prius produsert 98 hestekrefter, og total system utgang var 134 hestekrefter. Fra 2011 Toyota hadde planer om å innføre en mer drivstoffgjerrig versjon av Prius, kalt Prius C, og en større vogn versjon av bilen, kalt Prius V.