Hva er forskjellen mellom HD Radio og Hi-Fi-radio?

Hva er forskjellen mellom HD Radio og Hi-Fi-radio?


Selv om HD og hi-fi-radio har blitt brukt om hverandre gjennom årene, er de to begrepene faktisk brukes til å definere aller to forskjellige konsepter. Mens en er en faktisk lydsystem, er den sistnevnte muligheten for et bestemt system for å gjengi lyd høres effektivt.

Definisjon

HD radio er faktisk et system som gjør det mulig for AM og FM-radio som skal sendes digitalt. I motsetning til tradisjonelle analoge radiosendinger, kombinerer HD analoge og digitale signaler gjennom mottakeren resulterer i ingen forvrengning eller dropoff mottak. I motsetning til HD radio system, hi fi-radioen er rett og slett evnen til en elektronisk enhet for å gjengi lyden med minimal statisk og forvrengning, ifølge Free Definition.

Historie

Mer enn 50 år siden, begynte FM radio kringkasting via analogt signal, men i begynnelsen av 2000 årene, ledelse fra AM / FM radio visste at de måtte oppgradere sine produkt med ankomsten av satellitt-radio. Satellite radio ville tilby forbrukerne alle fordelene som AM / FM-radio hadde ennå å tilby. Godkjent i 2002 av FCC, er HD radio det eneste systemet som gjør det mulig for FM, AM og digital kringkasting i USA. Likeledes er produksjonen av Williamson forsterkeren på 1940-tallet innføres high fidelity radio, som hadde en mindre tendens til forvrengning.

fordeler

Siden typiske radiosignaler sprette av andre objekter og forårsake forvrengning på mottakersiden, er HD radio produsert for å sortere gjennom disse reflekterte signaler som forårsaker statisk. HD radio gir også data som skal deles, slik at radiostasjoner til å ha mer enn én kanal, noe som betyr flere kanaler tilgjengelig for HD-lyttere. Også, siden HD radio blir overført sammen med analoge kringkastingssignalet, er det gratis for lytterne og krever ingen abonnementsavgift. Teknologien gjør det også sang titler, artister og CD-informasjon som skal sendes gjennom radiofrekvens.

ulemper

Selv om radiostasjoner annonsere at de nå overføring av digitale signaler, vil du ikke være i stand til å motta høy kvalitet lyder med mindre du oppgraderer til en digital tuner. Tuning for HD-stasjoner kan også være relativt treg. I motsetning til analog kringkasting hvor stasjoner skape statisk når signalet blir svakt, vil du miste signalet helt i HD radio.However, begrepet HD og high fidelity radio er fortsatt vanskelig å skille for de fleste lyttere, og de faktiske antall mennesker faktisk lytter til HD radio er fortsatt relativt lav.

markedstrender

Ettersom flere mottakere er produsert for å motta digital kringkasting, vil kringkastere overgang til å tilby bare digitale lyder, også kjent som "all-digital modus." Men i motsetning til tv, det er ikke en gang kø for å kjøpe HD-radiomottakere siden overgangen er mye mer effektiv og smidig enn den som kreves for HD-TV.