Hva er forskjellen mellom en PCM og ECM?

Hva er forskjellen mellom en PCM og ECM?


Mange mennesker, inkludert fagfolk, blir forvirret av alle forkortelsene som brukes i bil mekanikere. En PCM eller drivverket kontrollmodul er forskjellig fra en ECM eller motor eller elektronisk kontrollmodul, selv om de fleste tror de to er de samme. De fleste moderne eller nyere modeller har en PCM, som styrer alle motorfunksjoner, hvor den eneste ECM kontrollerte visse deler av motoren.

ECM

Noen av eldre bil modeller hadde to datamaskiner, ECM og TCM. ECM kontrollerte motoren funksjon, men overføringen ble kontrollert av et annet datasystem kalt Transmission Control-modulen, eller TCM. ECM ble også brukt i biler som drives med en manuell girkasse, fordi det ikke var behov for en datamaskin å betjene transmisjon.

PCM

PCM er den viktigste datamaskinen i bilen som styrer alle funksjonene til kjøretøyet. Alt fra kjøretøyets timingen til den riktige strømmen av brensel inn i drivstoffinjeksjonssystemet er under kontroll av PCM. Sammen med motorfunksjoner, styrer PCM funksjonene til automatgir, for eksempel automatisk giring når kjøretøyet er akselerert eller downshifting når bilen bremser ned. PCM har ikke så mye kontroll over en manuell girkasse.

reparasjoner

De fleste moderne biler, biler bygget etter 1996, inneholder datasystemer som PCM, og det er en veldig pålitelig motorkomponent. Når PCM ikke svikter, kan det lett overstige $ 1000 for utskifting, avhengig av hvilken type kjøretøy. ECM trenger ikke koste så mye, fordi de bare finnes i eldre modeller og deres funksjon er begrenset. Hvis et problem oppstår i bil, er det sannsynligvis ikke det PCM eller ECM. Et dårlig batteri, drivstoff filter, dårlige injektorer eller brenntennspoler kan være skyldige i stedet for skade på PCM eller ECM. Når PCM eller ECM er skadet, må den skiftes ut.

feil~~POS=TRUNC Signs

Bilen vil fungere annerledes når ECM eller PCM har sviktet. Noen av de første systemene for svikt er at motoren vil hoste, choke eller stall, fordi PCM ikke er regulering av brennstoffblandingen går inn i injektorer. Siden gnisten og veivaksel posisjon kontrolleres av PCM, vil bilen ikke starte hvis datamaskinen ikke fungerer for å styre disse funksjonene. Nesten hver varsellampen på instrumentpanelet vil begynne å slå av og på tilfeldig. Datamaskinens skjermsystemer, slik som ABS og Check Engine advarsler, varsle operatøren. Når PCM eller ECM mislykkes, er systemet ikke får riktig informasjon, og dette fører til at alle varsellampene til å blinke på og av.