Hva er fordelene med ABS-bremser?

Hva er fordelene med ABS-bremser?


En blokkeringsfrie bremser (ABS) er en sikkerhetsfunksjon i mange moderne biler. Et konvensjonelt bremsesystem krever sjåføren til å pumpe på bremsepedalen manuelt for å holde hjulene låser seg på glatte veier eller ved nødbremsing. Men ABS pumper bremsene automatisk.

Skid Forebygging

Hvis et kjøretøy mister grepet på glatte veier i snø, is eller regn, kan føreren smelle på bremsene, slik at hjulene til å låse opp. I biler som ikke er utstyrt med ABS, kan dette føre til en ukontrollert skrens og øke risikoen for en krasj.

Computer Monitoring

Med ABS, en datamaskin overvåker hvert hjul og justerer trykket av bremsene til å stoppe bilen på kortest avstand.

bedre kontroll

Fordi bremsene ikke låse opp på et kjøretøy utstyrt med ABS, sjåføren kan ha bedre styring kontroll. Fordi sjåførene ikke trenger å pumpe bremsene, kan de bare holde foten på bremsepedalen og fokus på å styre bilen rundt hindringer, en teknikk som ofte referert til som "stomp og styre."

failsafe Feature

Mange nyere-modell biler som er utstyrt med ABS har også en driftssikker funksjon som overvåker bremsekomponentene. Dersom ABS mislykkes, aktiverer datamaskinen en varsellampe og automatisk skifter til et konvensjonelt bremsesystem.

nedre Forsikring

Mange stater har lover som krever forsikringsselskapene å tilby lavere bil forsikring priser for kjøretøy som er utstyrt med ABS.