Hva er farene ved Texting Mens Driving?

Hva er farene ved Texting Mens Driving?


Bruken av mobiltelefoner under kjøring er en årsak til distrahert kjøring, noe som har resultert i skader og dødsfall på veiene. Drivere tror kanskje at texting ikke negativt påvirke sine kjøreferdigheter. Men studier har vist at sjåfører som er texting ikke kjøre så capably som de tror de kan.

Statistikk

Distrahert kjøring, blant annet å sende tekstmeldinger, resulterte i 16 prosent av alle dødskrasj (5,474 mennesker drept) og 20 prosent av krasj som forårsaket skaden (448,000 personer) i 2009, ifølge National Highway Safety Administration. Førtiseks prosent av tenåringer tilstått å tekste mens du kjører i 2007, melder AAA.

Study På Distraksjon

I en studie utført i 2009 av Monash University Accident Research Centre, sendte 20 uerfarne sjåfører og mottatt tekstmeldinger i en simulator. Driverne brukte omtrent 400 prosent mindre tid å betale oppmerksomhet til veien når texting i forhold til når de ikke var texting. Variasjon i lane posisjon også økt med rundt 50 prosent og tapte filskifte gikk opp 140 prosent.

Studier på kjøreegenskaper

Frank A. Drews, førsteamanuensis psykologiprofessor ved University of Utah, og hans kolleger i 2009 gjennomført undersøkelser for å fastslå effekten av texting på kjøreegenskaper. Deltakernes reaksjoner ble mer langvarig respons på blinkende bremselys når i simulert tekstmeldinger og kjører tilstand. De viste mindre fremover og sideveis kontroll og var involvert i krasj oftere enn i nontexting tilstand.

lover

Selv om det ikke er landsomfattende forbud mot bruk av mobiltelefoner under kjøring, har mange stater vedtatt lover mot deres bruk. Trettito land forbyr teksting for alle sjåfører, og åtte begrense tekstmeldinger med uerfarne sjåfører. Tre stater spesifikt forby skolen bussjåfører fra texting mens du kjører.