Hva er en Viper Car?

Hva er en Viper Car?


The Viper er toppen av linjen sportsbil av Dodge, en amerikansk bilprodusent. Den første prototypen, som ble avslørt på en auto vise et år før Viper ble satt til å være i produksjon, hadde en 360 hestekrefter (hk) V8-motor.

Historie

Den første prototypen ble vist i 1989, og i 1990 en andre prototypen ble vist på en annen auto show med en 8-liters V10-motor. Det store antallet av ordrer for Viper før det showet endte utløste produksjon av den første Viper modell.

Motor

Den første Viper-motor ble utgitt som en 400 hk 8 liter V10. Det ryktes at Lamborghini, som var eid av Dodge morselskap Chrysler, bidro til å utvikle motoren, som kom med en aluminiumsblokk for å gjøre bilen lettere. I dag er Viper kommer med en 600 hk 8 liter V10 motor.

Design

Visuelt Viper var, og fortsetter å være, fantastisk. Når publikum ble vist prototypen for første gang, var det snakk om showet. Virkningen av bilens utseende ble forsterket av det faktum at Chrysler hadde brukt det siste tiåret lage biler som var visuelt kjedelig. På den tiden kritikerne ble delt mellom tenkning bilens styling representerte en vei fremover for auto design, mens andre fant styling over toppen og unappealing.