Hva er en Vignette Polaroid?

Hva er en Vignette Polaroid?


Før øyeblikkelig tilfredstillelse funnet med digitale kameraets LCD-skjermer, forbruker hadde instant film kameraer. Polaroid merkevare ble synonymt med umiddelbar film. Bildet kvaliteten var dårlig - linsene var ikke god kvalitet, og verken var blinker. De blinker tendens til å lyse opp bare midten av bildet, og etterlater en sirkel av mørkere farge rundt bildets kanter. Dette er kjent som vignettering.

vignette~~POS=TRUNC

En vignett er vanlig på mange eldre bilder, inkludert polaroid bilder. Pinhole fotografering er beryktet for vignettering. Hvis du ser på bilder fra slutten av 1800-tallet eller tidlig på 1900-tallet, de fleste har en slags vignett. Noen profesjonelle fotografer målbevisst legge vignette filtrene til sine digitale bilder for å gi dem en mer gammeldags og retro følelse, vanligvis i forbindelse med en sepia tone.

Photo Programvare

Photo programvare gjør det mulig å legge vignetter på bildene for å ligne utseendet på en Polaroid vignett. Bruk en pre-set handling som Polaroid 600 Instant Film fra Addicted å designe for en ett-klikks vignett. For å lage en selv, tegne en sirkel ramme rundt hovedbildet av bildet og velg den inverse. Lag et nytt lag. Velg "Feather", og sett den til 60 eller høyere. Fylle markeringen med svart, og kantene skal se gradvis mørkere, som en svart glorie.

Photo Apps

Hvis du ikke har bildebehandlingsprogram, men ønsker å slå dine digitale bilder til vignettering Polaroids, laste ned et dataprogram som Poladroid. Dette installerer et ikon på skrivebordet som ser ut som et Polaroid-kamera. Dra fotografiene til ikonet, og et nytt vindu åpnes. Det tar tid å utvikle bildet, akkurat som en ekte Polaroid bilde. Søknaden legger vignettering samt aldrende utseende, for eksempel fingeravtrykk og riper. Den legger også til en ramme på bildet som om det var skrevet ut på Polaroid papir.

Fjern Vignette

Hvis du har skannet et Polaroid bilde og vil fjerne vignetten, kan bildebehandlingsprogram hjelpe. I Photoshop, for eksempel gå til "Filter" -menyen og velg "Distort". Velg "Lens Correction". I Vignette boksen, justere "Amount" glidebryteren til høyre for å lette kantene av bildet. Spill med "Midtpunkt" slider i tillegg til å presse de mørke områdene lenger til ytterkantene av bildet. Dette kan tillate deg å beskjære ut de mørke hjørnene hvis "Amount" slider ikke kan fjerne vignetten. Hvis alt annet mislykkes, kjøpe en bilderamme med en sirkel eller oval åpning for å vise bildet ditt - dette vil skjule mørke kanter på det trykte stykke.