Hva er en Saildrive?

Seilbåt er relativt moderne driv eller fremdrifts mekanismer for båter. De overfører strøm fra båtens motor til propellen. Tradisjonelle fremdriftssystemer benytter en rett propellaksel kjører i-linje fra motoren, gjennom skroget til propellen. Seilbåt er som en opp-ned periskop. Stasjonen faller rett ned fra motoren og gjennom skroget hvor det kan dreie som en påhengsmotor. De er ofte brukt på seilbåter og har sine fordeler og ulemper.

design Allsidighet

Fordi Seilbåt gratis designere fra fast aksel design, de tilbyr allsidighet i motorplassering. Faktisk kan motoren også være plassert i baugen av båten sammen med stasjonen, slik at baugen trekker resten av båten gjennom vannet. I praksis Seilbåt er vanligvis montert i akterenden, men de kan plasseres med mye større presisjon.

Propulsion

Seilbåt tilbyr en fremdrift fordel. Propellen er ikke skråstilt ned i vinkelen på prop-akselen. Stasjonen slås ned, 90 grader, på motorens veivaksel; det viser så 90 grader akterut. Fremdrifts er parallell med vannlinjen.

Styring

Seilbåt kan gi en enorm forbedring i styring. Noen Seilbåt er faste; stasjonen er parallell med vannlinjen, men ikke dreie seg, i hvilket tilfelle båten styrer med et ror. Andre Seilbåt imidlertid pivot. Rudderless styring, spesielt for motorbåter, gir piloten mye mer kontroll og en strammere svingradius. Dersom båten er utstyrt med flere Seilbåt, kan de også brukes som bow-thrustere og lage slow-speed manøvrering mye enklere og mer presis.

motorisert Seilbåt

Det er et lite antall av motoriserte Seilbåt tilgjengelig på markedet. I disse modelltypene, er en elektrisk motor som ligger i huset til seildrift. Disse motorene kan drives med en generator ombord. Store yachter og cruiseskip dra nytte av den presise manøvreringsevne Seilbåt på alle fire hjørner av fartøyet, uten kompliserte drivmekanismer som knytter dem til en sentral kraftenhet.