Hva er en kamaksel sensor?

Hva er en kamaksel sensor?


Mange komponentene fungerer sammen i en bil for å sikre at det kjører effektivt. Noen av disse komponentene er elektroniske enheter som brukes til å styre bestemte automotive funksjoner. Kamaksel sensorer er en slags elektronisk enhet som bistår motorytelse.

Definisjon

En kamaksel sensoren er en sensor som brukes til tenning. Disse sensorene er vanligvis på eller rett ved siden av kamaksel av en bil.

Funksjon

Den kamaksel sensor bidrar til å regulere motor tenning og timing. Motoren er avhengig av denne sensor for effektiv drift og ytelse.

Prosess

Bilen kamaksel inneholder et magnetfelt opprettet av en magnet på kamakselen. Den kamaksel inneholder også et antall pinner, som er designet for å spinne når kamakselen roterer. Bevegelsen av tappene bevirker det magnetiske felt til å svinge. Kamakselen sensoren er konstruert for å detektere bevegelsen av det magnetiske felt og sender signaler til bilens datamaskin, eller elektronisk styringsenhet. Datamaskinen bruker disse signalene til å bestemme kamaksel nåværende posisjon og hastighet. Basert på denne informasjonen, kan datamaskinen deretter bestemme når man skal tenne luft drivstoffblandingen og foreta de nødvendige akselerasjon eller nedbremsing justeringer.