Hva er en fluoriserende lys mikroskop brukes til?

Fluorescent mikroskoper bruke skarpe lys og filtre for å sende ut lys ved spesifikke spektra, forårsaker mikroskopiske organismer og andre små gjenstander for å lyse opp, slik at de kan studeres. Forskere bruker fluorescerende mikroskop for vitenskapelig forskning i en rekke felt.

Matkvalitet

Fluorescerende mikroskop kan benyttes for å telle antall mikrober som er tilstede i matvarer og meieriprodukter som melk. Dette gjør at helseinspektører å regulere mattrygghet og beskytte forbrukerne.

miljø~~POS=TRUNC

Forskere bruker fluorescerende mikroskop for å telle mikrober i luft og vannprøver og vurdere helsen til økosystemer. Fluorescens mikroskopi reduserer behovet for dyrking av bakteriekulturer, noe som gjør det mye raskere enn tradisjonelle fremgangsmåter for testing av luft og vannkvalitet.

Diagnose

Fluorescerende mikroskop kan brukes for å påvise tilstedeværelse av enkelte sykdommer, inkludert malaria, tuberkulose og meningitt. Fluorescens mikroskopi tillater helsemyndigheter til å oppdage sykdommer selv i prøver der organismene er døde eller ikke kan dyrkes.

Kjemi

I kjemi, forskere bruke fluorescerende mikroskop for å opphisse atomer og deretter observere atferden til sine elektroner.

Neuroscience

Fluorescerende mikroskop brukes til å studere organiseringen av det menneskelige nervesystem. Forskere bruker fluorescerende mikroskop for å lære mer om hvordan nervesignalene overføres og hvordan synapser dannes.