Hva er en ESN Swap?

Hva er en ESN Swap?


Når du kjøper eller mottar en mobiltelefon for å erstatte en som er på kontoen din, kan du bli bedt å utføre en ESN swap. Denne terminologien er vanligvis bare brukes innenfor en trådløs operatør organisasjon, som det refererer til prosedyren for å erstatte en enhet på en konto med en annen, men noen ganger begrepet blir brukt med omverdenen. For å forstå akkurat hva en ESN swap er, må du forstå hva ESNs er og hvordan trådløse bedrifter bruker dem.

Hva er en ESN?

Når en mobiltelefon kontakter trådløst nettverk via en mobilmast, må det en måte å identifisere seg så tårnet vet å la sendingen gå gjennom. Mens Global System for Mobile Communications (GSM) telefoner bruker et Subscriber Identity Module (SIM) -kort for å bære denne programinformasjon, andre enheter i USA bruker en serienummer (ESN) Electronic. ESN er en åttesifret heksadesimalt tall som er unikt for en enkelt mobiltelefon. Når du aktiverer en enhet, er at enhetens ESN koblet til det trådløse konto og gjør at systemet kan la det mobiltelefon kommunikasjon går gjennom. På grunn av det høye antallet ESNs allerede i tjeneste, nyere enheter bruker en Mobile Equipidentifikasjonsnummer (MEID) i stedet. MEID fungerer akkurat det samme som ESN; den eneste forskjellen er at en MEID er et 15-sifret nummer.

ESN Swap

En ESN swap er rett og slett en trådløs selskapets sikt for å fjerne en enhet fra en konto og erstatte den med en annen. Opprinnelig var ESN swap ble gjort i et eget system fra en som spores inventar i trådløse butikkene, så begrepet "ESN swap" ble ofte brukt til å skille mellom en enkel endring i faktureringssystemet og en som også inkluderte en endring i inventar system. Selv om ESNs blir faset ut til fordel for MEID, begrepet "ESN swap" fortsetter å bli brukt.

Hvorfor Bytt en ESN?

Den mest åpenbare grunnen til en ESN swap er når du har en ny telefon du ønsker å plassere på en trådløs konto, men det er andre grunner til å utføre en ESN swap. En ESN swap kan noen ganger klare visse feil i kontosystemet, og i dette tilfellet, vil kontoen bli byttet tilbake til den opprinnelige enheten når feilene er borte. En ESN swap kan noen ganger gi eldre planer som skal erte i gang en trådløs selskapets regler har endret seg. For eksempel, hvis en trådløs bedrift befaler alle nye telefoner må ha et dataabonnement inkludert, vil systemet automatisk plassere en dataplan på en konto når noen bytter en gammel telefon for en ny. Ved å utføre en ESN swap i faktureringssystemet, kan du være i stand til å komme seg rundt disse nye reglene, og fortsette å bruke eldre plan, som i dette eksempelet ikke ville inkludere et dataabonnement.

Hvordan Swap en ESN

Å bare endre én enhet på en konto for en annen, kan du ringe din mobiloperatør kundeservice linje, eller bare besøke deres hjemmeside. Hvis du trenger å utføre en ESN swap å prøve og holde fra å ha visse aspekter av kontoen din forandret, den eneste måten å gjøre det på er å ringe din mobiloperatør og be. Førstelinjekundebehandler kan ikke være i stand til å utføre oppgaven, men en veileder bør ha muligheten. Det er imidlertid ingen garanti for at selskapet vil tillate deg å gjøre denne typen ESN swap.