Hva er en EGR-kjøler?

Hva er en EGR-kjøler?


Resirkulering av eksosgass (EGR) motorer brukes kjølemiddel for å senke temperaturen av eksosen. Deres formål er å redusere utslippet av nitrogenoksider fra diesel lastebiler som forårsaker smog.

Historie

Ifølge Konstruksjon teknisk utstyr, i 2002 fem motorprodusenter begynte å bruke avkjølte EGRs. Cummins, International, Mack, Detroit Diesel og Volvo har forskjellige motorkonstruksjoner, men alle EGR systemer kan redusere temperaturen i eksos med så mye som 800 grader.

reduserte utslipp

Reduksjonen av temperaturen i avgas resulterer i redusert dannelse av nitrogenoksider. Dette oppnås ved avledning av mellom fem og 30 prosent av den eksos gjennom en kjøler og tilbake gjennom forbrenningskammer. Der de avkjølte gasser lavere peak motor temperaturer.

Vedlikehold

Konstruksjon teknisk utstyr indikerer at kjølt EGR systemet omfatter sensorer og aktuatorer som overvåkes elektronisk. Feil på anlegget vises i feilsøkingsloggen som feilkoder. Vanligvis disse systemene er vedlikeholdsfrie så lenge de relaterte systemer fungerer som de skal.