Hva er en analog RGB-kontakt?

Hva er en analog RGB-kontakt?


Analog RGB kontakter tillate brukere å koble enheter som sender og mottar analoge RGB-videosignaler. Mange kabler overfører analoge RGB-signaler, inkludert VGA og kompositt kabler. VGA kabler er vanligvis brukes til å koble datamaskiner til VGA-skjermer, mens komposittkabler koble spillkonsoller og andre enheter til TV med sammensatte inngangskontakter.

RGB Color Model

RGB-fargemodell er en additiv fargesystem som kombinerer tre primærfargene (rødt, grønt og blått) for å gjenskape farger på det synlige spekteret. Tre farger av lys brukes til å anslå den måten menneske kjegle celler oppfatter kort, middels og lange lyse bølgelengder. Sekundære og tertiære farger er oppnåelig ved å justere verdiene av disse primærfargene. RGB-fargemodell kan gjenskape de fleste fargene i det synlige spekteret.

VGA-kabler

Video Graphics Array (VGA) kabler overfører analoge komponent RGB-signaler fra VGA-utgang enheter til VGA input-enheter. VGA-kontakten har en 15-pinners plugg som er funnet på datamaskinen skjermkort, projektorer, skjermer og noen HD-TV-er og bærbare datamaskiner. Dette er standard kabler brukes til å koble frittstående PC-tårnene til VGA-skjermer. Noen bærbare datamaskiner har mini-VGA-porter som overfører analoge RGB-signaler.

VGA-til-RCA komponentkabler

VGA-til-RCA analog komponentkabler overføre analoge RGB-videosignaler til enheter med RCA-innganger. RCA komponent kabler dele RGB fargeinformasjon i tre individuelle pluggene frakter forskjellige signaler. Den grønne plugg bærer signalet for luminans, eller lysstyrke, mens de røde og blå pluggene bære fargeinformasjonen. Dette forbedrer kvaliteten på bildet. VGA-til-RCA-kabler kan brukes til å koble PCer eller bærbare datamaskiner til TV og komponentinngangskontakter.

Bruker

VGA-porter er kjennetegnet på de fleste datamaskiner og HD-TV, som tillater brukere å koble sine bærbare datamaskiner til sine HD-TV ved hjelp av analoge RGB-kontakter med VGA plugger. I tillegg er noen spillkonsoller bruke RCA analog komponentkabler til å overføre bilder HD kvalitet til TV og komponent-innganger.