Hva Er DVD 9-format?

Hva Er DVD 9-format?


Profesjonelt presset DVD-plater kommer i flere forskjellige typer. Den DVD-9-formatet er et ensidig dual-layer DVD. Disse platene er i stand til å holde 8,5 gigabyte med data, som gjør det mulig for høyere kvalitet video når du lager DVD-plater. Å produsere en DVD-9 er mye vanskeligere enn en standard single-layer plate - kjent som en DVD-5 - så de er også mye dyrere å produsere. Dual-layer plater kan være preget av sin distinkte gull farge på platens reflekterende side.

DVD-5 vs DVD-9

Den DVD-5 format inneholder et enkelt lag av DVD-informasjon som kan holde opp til 4,7 GB med data. Imidlertid har DVD-9-formatet et ekstra metallisk lag lagt som legger til tilgjengelig filstørrelsen på platen. Ved å legge til ekstra lag, kan DVD nå holder opptil 8,5 GB med data. Fordi DVD videokomprimering krever en høy datahastighet, anbefales det å bruke DVD-9-format.

DVD-9 vs DVD-10

En annen DVD-formatet er DVD-10, som er en tosidig plate som inneholder to single-layer DVD-5 plater på hver side. En fordel med DVD-9-plater enn DVD-10 er at platen ikke er nødt til å bli snudd til tilgang til data eller videoinnhold på den andre siden av platen. Også når du trykker på en DVD-10, vil du ikke være i stand til å inkludere noen skisser på platen, som begge sider inneholder data. DVD-9-plater kan ha trykt kunstverk på den ikke-reflekterende side.

Layer Endre

Når du spiller et format disc DVD-9 i en DVD-spiller, kan du merke en kort pause på et tidspunkt i videoen. Disse er kjent som "lags endringer." I hovedsak skjer pause når DVD-stasjonen objektivet har å refokusere til andre lag av DVD.

Koste

Fordi DVD-9 plater er mye dyrere å fremstille enn DVD-5 plater, de er også mye dyrere. Men for prosjekter som krever plater som inneholder mer enn 4,7 GB med data, er det et perfekt alternativ. Når det kommer til å trykke på video-DVDer, kan du måtte betale mer penger for en dual-layer plate, men videokvaliteten av prosjektet vil bli kraftig forbedret.