Hva er CPM for IPhone IAD?

Hva er CPM for IPhone IAD?


Apples IAD systemet ikke har en fast CPM. I stedet, som mange online og gadget basert annonsering, er kostnaden bestemmes av hva annonsørene er villige til å betale inn et bud system. Uavhengige rapporter tyder kostnadene har falt dramatisk siden iAds lansert i 2010. Apple har også forenklet pris oppsett siden den gang.

Setup

IAD innebærer annonsører plasserer annonser gjennom Apple, som deretter vises i programmer produsert av tredjeparter. Selv om Apple opprinnelig gikk for en 40/60 splitt, som i august 2013 inntektene fra annonsene er delt med 30 prosent går til Apple og 70 prosent til app-utviklere; en felles sammenbrudd når Apple avtaler med tredjeparter. Annonser vises som bannere; peke på en annonse åpner en fullskjerm annonse i programmet selv, snarere enn å åpne nettleseren Safari.

minimum Kostnader

Apple pålegger et minimum kostnad for alle IAD kampanjer, uavhengig av antall visninger og klikk. Opprinnelig denne avgiften var $ 1 million, med rapporter selskapet prøvde å tiltrekke seg høyt profilerte anerkjente annonsører. Minste avgiften ble droppet ved flere anledninger, til $ 500.000 deretter $ 400,000 deretter $ 100.000. I juni 2013 Apple droppet minimum kostnad til bare $ 50, når rapportene konkluderte med at det var mer lønnsomt å målrette små annonsører.

Kostnadsstruktur

Opprinnelig Apple ilagt to separate typer kostnader for annonser, som begge regnes mot minimumsforbruk. Den opprinnelige oppsettet involvert annonsører betaler en avgift for hver 1000 ganger sin banner ble sett av en bruker - kjent som CPM eller kostnad per tusende visning - og en annen avgift for hver gang en bruker klikker for å se annonsen i sin helhet (kostnad per klikk.) i februar 2012, Apple kvittet sistnevnte gebyr, et trekk som kan tyde på klikkfrekvenser var lavere enn håpet. IAD har ikke en fast CPM sats for annonsører. I stedet må annonsørene plassere et bud på hvor mye de er villige til å betale. Dette vil avgjøre hvor sannsynlig deres annonse skal vises.

Forvirring

Noen rapporterte tall for iAd kostnader bruke en metode som kalles "eCPM", eller effektiv pris per tusende visning. Disse er beregnet ved hjelp av de faktiske beløpene annonsørene har betalt for en kampanje og antall visninger (visninger) annonsen mottatt. Dette tallene er påvirket av forbruksgrensen: Hvis en annonsør mottar et lavt antall visninger, kan det effektivt betale mer per view enn CPM-pris. For eksempel, hvis en annonsør plassert en annonse med en CPM rate på $ 1 per tusen visninger og fikk 25.000 visninger, men møtte et minimum kostnad på $ 50 for kampanjen, er eCPM $ 2 per tusen visninger. Den eCPM er dermed et mer realistisk anslag over den faktiske kostnaden gjennomsnittlig annonsøren betaler.

priser

Apple offentliggjør ikke CPM-priser betalt av annonsører. Imidlertid har tredjeparts rapporter publisert anslag over går prisene, basert på tall fra annonsører, app-utviklere, eller en kombinasjon av de to. Rapporter tyder på at ved lansering eCPM priser var ofte så mye som $ 10 til $ 15, men disse prisene har falt betydelig over tid og kan nå være mindre enn en dollar. MoPub rapporterer priser for oktober, november og desember 2012 som er 68 cent, 77 cent og $ 1,12 hhv. Den merkbar økning i denne perioden kan foreslå varierer med tiden på året, som flere annonsører prøver å målrette brukere i julehandelsesongen.