Hva er Blue Tooth for iPod Touch?

Hva er Blue Tooth for iPod Touch?


Bluetooth er en kort bølge trådløs teknologi som bruker radiobølger til å koble til enheter i nærheten. Du kan bruke Bluetooth til å koble til din iPod Touch fra ca 33 meters avstand eller mindre, så lenge ingen hindringer er mellom deg og din iPod som radiobølger ikke kan passere gjennom. Bluetooth-enheter må være «sammenkoblet» med iPod, en prosess som tillater dem å kommunisere eksklusivt.

Bluetooth-enhetsprofiler

En "Bluetooth-profil" beskriver type tilkobling og spesifikke krav til en enhet må ha for å kommunisere med din iPod Touch. Bare visse profiler er kompatible med iPod Touch. Andre og tredje generasjons Touches støtter Advanced Audio Distribution Profile (A2DP), Audio / Video Remote Control Profile (AVRCP), Personal Area Network Profile (PAN) og Human Interface Device Profile (HID). Fjerde generasjon iPod Touches også støtte Hands-Free Profile (HFP 1.5).

enheter

Enheter som bruker de støttede profiler inneholder mono og stereo hodetelefoner for å lytte til iPod-musikk, inkludert hodetelefoner som har fjernkontroller. Disse vanligvis bruker AVRCP-profilen, og kan la deg spille av eller pause musikken, hoppe over spor og styre volumet. Hodetelefoner med mikrofon designet for mobiltelefon bruker vanligvis bruker HFP 1.5 Bluetooth-profiler, slik at du bare kan bruke disse med iPod Touch 4.

Tastatur

HID-profil støtter Bluetooth-tastaturer, men ikke alle tastaturer fungerer med iOS-programvaren. Enhver tastatur designet for Apple-produkter skal fungere, men hvis du har en Bluetooth-tastatur designet for et Windows-miljø, kan enkelte funksjoner ikke fungerer, slik som spesialitet eller funksjonstaster. De fleste Bluetooth mus enheter også bruke HID-profil, men iPod Touch-programvaren støtter ikke bruk av mus.

Ved hjelp av Bluetooth

Bluetooth-kontroller på iPod Touch er i "Innstillinger" app under "Generelt". Fra dette området, kan du slå på Bluetooth og koble en kompatibel enhet. Se bruksanvisningen din spesifikke enhetens å lære å plassere den i paringsmodus. Du må kanskje angi en kode under den første paringen. Denne prosessen holder Bluetooth-kommunikasjon på en radio båndbredde som ikke brukes av andre enheter, slik at andre kan bruke andre Bluetooth-enheter i nærheten uten å få signalene blandet opp. For eksempel kan du og en venn hver bruker Bluetooth-hodetelefoner for å lytte til dine egne iPod Touch-enheter, men hodetelefonene vil bare plukke opp din musikk og din venns hodetelefoner vil bare plukke opp hennes.