Hva er årsaken til LCD-TV Bilde Problemer?

Hva er årsaken til LCD-TV Bilde Problemer?


Flytende-krystall-skjerm TV, eller LCD-TV, utnytte to lag med glass. Glasset inneholder væske krystall som skaper bilder ved hjelp av en elektrisk strøm og ekstern lyskilde, eller motlys. Målet er å utvikle et skarpere bilde på skjermen, men intricacy av komponentene kan føre til problemer med bildekvaliteten.

Sola

Sola er et fenomen ofte sett med LCD-TV. Det fører til misfarging av toner, spesielt hudtoner, på skjermen. Ansikter kan vises solbrent eller flekkete. Årsaken til sola er kompleks, men det har å gjøre med omvendt negative bilder. Det er ikke mye du kan gjøre for å løse dette problemet. Det er en naturlig effekt av design. Bedre kvalitet LCD-TV vil ha færre problemer med solarization. Hvis du har et alvorlig tilfelle, kan et servicesenter oppdatere firmware i fjernsynet. Det kan forbedre tonen kvaliteten på bildene dine.

døde piksler

Døde piksler er små biter av fast farge på skjermen. Bildene er laget med tre primærfargene; rødt, blått og gult. For å opprette sekundære farger som grønt, to eller flere av primærfargene må smelter sammen. Når du ser en død piksel, en av primærfargene holder på skjermen i stedet for å endre basert på bildet. Det piksel på TV ser døde. For å fikse dette, kan du trykke på dødsonen forsiktig med en blyant viskelær. Målet er å frigjøre det lille stykke fast farge.

Shadows

Når innstillingene er ikke helt riktig på LCD-TV, kan du se skygger følgende noe beveger seg på skjermen. Dette er et tegn på at du trenger å justere skarpheten på skjermen. Hvordan du går om dette avhenger av modellen av LCD du eier. For mange, kan du åpne en meny på skjermen med fjernkontrollen. Finn skarphet og slå den ned. Dette kan være en prosess med prøving og feiling. Snu skarphet ned og deretter se på TV for en stund. Hvis det er nødvendig, kan du fortsette å slå nivået ned til skyggene forsvinner.

bakgrunnsbelysning

Backlight er en viktig del av funksjonen på TV. Uten det, fortsetter krystall å lage bildet, men du kan ikke se det. En sviktende bakgrunnsbelysning er lett å kjenne igjen. Du kan slå på TV-en, og det ser ut til å fungere for en kort tid. Bildet vil bare plutselig forsvinne som lyset slår seg av. Når du ser at dette skjer på en regelmessig basis, tar TV til service. Den eksterne lys kan erstattes og TV reddet fra søppelhaugen.