Hva er årsaken til Døde piksler i en iPod?

Hva er årsaken til Døde piksler i en iPod?


Apples linje av personlige lydenheter inkluderer sin iPod Classic, iPod Touch, iPod Nano og iPod Shuffle. Av disse fire modeller, tre av dem - Classic, Touch og Nano - har flytende krystall skjermer. Disse LCD-skjermer består av tusenvis av små piksler. Noen ganger går en piksel svart, noe som betyr at den er død; dette skjer for en rekke årsaker.

Hvordan LCD Works

LCD - eller liquid crystal display - teknologi har sine røtter i det 19. århundre botanikk. Friedrich Reinitzer, en østerriksk vitenskapsmann, oppdaget denne klassen av stoffet i sitt laboratorium i 1888. Mer enn tre fjerdedeler av et århundre senere, forskere som arbeider for RCA begynte å bruke de samme molekylene å lage bilder på en skjerm. Ved å trykke på flytende krystaller mellom to glassruter og kjører en elektrisk strøm på tvers av krystaller, var forskerne i stand til å bestemme sin fysiske orientering. Denne orienteringen påvirket fargen på krystallene. Dagens LCD-skjermer fungerer ved å endre fargen på flytende krystaller til grønt, rødt og blått.

Hva er årsaken til A Dead Pixel?

En rekke forhold kan være skylden på døde piksler på iPod. I noen tilfeller er det en fabrikk feil; hvis du merker døde piksler på din iPod første gang du bruker den, produsenten rett og slett ikke bygge det riktig, eller enheten ble skadet under forsendelsen til deg eller butikken der du kjøpte den. IPod-LCD er opplyst av en LED-baklys; Hvis denne LED-bakgrunnsbelysning er død, vil displayet ikke fungerer, slik at alle pikslene på skjermen for å dukke opp døde. Direkte press skader de flytende krystaller som danner individuelle piksler. Slippe din iPod eller trykke for hardt på skjermen forårsaker denne type skade. I andre tilfeller, transistorer har skylden; hver flytende krystall har en tilsvarende transistor. Når transistoren brenner ut, vil den ikke være i stand til å passere en elektrisk strøm over krystallen, slik at den forblir mørkt.

Døde Vs. fast piksler

LCD-teknologien skaper piksler i tre farger: rød, blå og grønn. Disse fargene er kombinert og plassert ved siden av hverandre for å skape et bredt spekter av farger; når alle disse tre fargene er lagvis oppå hverandre, gjør de hvite. Det totale fravær av fargeresultater i en svart piksel. Hvis du har en pixel som ikke vil endre til en annen farge enn sort, er det en død piksel. En piksel som er fast på noe annet enn svart farge er rett og slett fast. Dette skjer oftest når et bilde står på iPod-skjermen i en lengre periode - i noen tilfeller tar det dager - forlater en rest av det bildet trykt på skjermen; på pikselnivå, betyr dette de berørte piksler mislyktes i å reorientere og har blitt sittende fast i en farge eller posisjon.

Fikse Døde piksler

I noen tilfeller kan en permanent svart piksel bare være et manglende piksel; Apple kaller dette en piksel anomali. I denne situasjonen, noe du gjør vil få den manglende piksel for å begynne å produsere farge; i stedet, må iPod returneres og erstattes. For virkelig døde piksler, gni forsiktig på skjermen med fingeren eller en fille kan gjenopplive den krystall, men hvis en utbrent transistor er å skylde dette vil ikke hjelpe. Alle Apples iPod kommer med en ett års begrenset garanti. Selv om denne garantien ikke dekker skade du gjør - enten bevisst eller ubevisst - til din iPod, det dekker ikke defekter som mangler eller døde piksler.