Honda JDM Civic Type R Spesifikasjoner

Honda Civic Type-R FD2 er en høy ytelse versjon av Civic som er tilgjengelig for det japanske hjemmemarkedet, eller JDM. The Civic Type-R FD2 er rase-inspirert og er kjent for sine kraftige evner. Type-R FD2 har vært i produksjon siden 2007. Dette var den første FD2 å bli gitt ut som en sedan i motsetning til en kombikupé.

Motor

The Civic Type-R FD2 holdt en 1998 cc, firesylindret, firetakts-syklus motor. Denne motorens sylinderboringen har en diameter på 3,4 inches og dens slaglengde stempel er 3,4 inches lange. Den kompresjonsforhold på denne motoren er 11,7 til 1. Denne motoren ventil tog er en dobbel overliggende kamaksel som kontrollerer fire ventiler per sylinder. Denne ventilen toget bruker Hondas variable ventiltider og løft elektronisk kontroll, eller VTEC, teknologi. Denne teknologien maksimerer både effektivitet og ytelse. Denne motoren kan produsere et maksimum på 221 hestekrefter når det opereres med 8000 rpm. Toppen dreiemoment på denne motoren er 158,7 fot-pounds når de opererer på 6100 rpm.

Suspensjon, Bremser og dekk

Honda Civic Type-R FD2 sin forhjulsoppheng var en MacPherson som ble rase inspirert. Bakhjulsopphenget av dette kjøretøyet var en selvstendig dobbel-wishbone. De fremre bremseskiver av Civic Type-R FD2 ble ventilert, mens bakbremsene var solid-state disker. Foran to dekk av denne bilen hadde et bredt punkt på 225 inches og et sideforhold på 40. De fremre kantene av Civic Type-R FD2 hadde en diameter på 18 inches. De bakre to dekk av denne bilen hadde også et stort poeng av 225 og et sideforhold på 40. Den bakre felgen diameter var også 18 inches.

dimensjoner

Honda Civic Type-R FD2 er 179 inches lang, 70 inches bred og sto 46 inches høy. Den akselavstand på denne bilen var 106 inches bred. The Civic Type-R FD2 ryddet grunnen med 5,3 inches. Den egenvekt av denne bilen var 2,794 pounds. Den egenvekt gjenspeiler vekten av kjøretøyet med en full tank og alt av nødvendig brensel, og standard utstyr.