Honda Cub Motorsykkel Elektrisk Tekniske tips

Honda introduserte Super Cub, også kjent som "Cub," i 1958. Teknisk sett Honda Cub var en 1/2-hestekrefter to-takts motor utviklet i 1952 for å legge til en sykkel - en enkel motor med noen elektroniske komponenter eller ledninger. Super Cubs gikk også av navnene C90 eller C50, som indikerer motorstørrelse; Honda avviklet dem på 1980-tallet. Elektriske problemer med disse klassiske, trinn gjennom scootere har ofte de samme elektriske problemer som også påvirker andre eldre motorsykler.

batterilading

Sjekk om sykkelens batteriet er ladet. MC-batterier varer ikke så lenge som bilbatterier. Hvis Cub batteri ikke vil opprettholde en kostnad, enten dynamoen er defekt eller batteriet må skiftes.

sikringer

Finn ut sikringen (e) på Cub. Elektriske problemer kan spores tilbake til sikringer som må skiftes ut.

elektriske komponenter

Super Cub elektriske / tenning er typisk for motorsykler fra den tiden, som består av et batteri, startmotor, likeretter / regulator, punkter / kondensator, tenning coil, tenning (eller tennplugg) ledninger og tennplugger. Hver av disse komponentene er utsatt for svikt. Erstatt en komponent hvis den er slitt, skadet eller ikke-fungerende.

Ledningsnett og tilkoblinger

Sjekk sykkelen ledningsnett. I motsetning til et kjøretøy, er ledningene på Cub utsatt for elementene - til tross for en viss beskyttelse levert av deksler og kroppen fungerer - og dermed oftere utsatt for fysisk skade. Et vanlig problem er ganske enkelt et hakk i trådens belegg. Hf eksponert ledningen kommer nær nok til, eller kommer i kontakt med, andre ledninger eller metall, vil det oppstå problemer. Ledningene isolasjon kan også bli sprø og bryte. Oksidasjon av forbindelsene, som hindrer en positiv elektrisk tilkobling, er et annet vanlig problem.