Hode moment spesifikasjoner for en 1993 Ford Mustang

I 1993, de fleste Ford Mustang omtalt en 5,0 liters V8-motor, et medlem av Fords 90-graders, small-block, V8-motorer også kjent som Windsors. Denne motoren ble først introdusert i 1968. For å sikre motor stabilitet, bolt alle motorkomponenter i henhold til produsentens spesifikasjoner.

Topplokk

I en motor, topplokk, også kjent bare som hodet, sitter på toppen av sylindere på motorblokken. Apparatet består av en plattform som omfatter ventiler og tennplugger.

Topplokk til Engine Block

I 5.0 V8, sylindertoppskruene koble til motorblokk i tre trinn. Det krever først 45 fot-pounds av dreiemoment, deretter 55 fot-pounds av dreiemoment, deretter 70 fot-pounds av dreiemoment. Gjør dette i en spiral rekkefølge; starter med den midterste bolten og jobbe utover i begge retninger jevnt. Vent ca 15 minutter mellom hver del av sekvensen; dette gjør at boltene til å strekke og bosette før du får mer dreiemoment.

andre spesifikasjoner

Inntak mange bolter til topplokk med tre trinn: først 12 fot-pounds, deretter på 20 fot-pounds, endelig på 22 fot-pounds av dreiemoment. Ventildeksel bolter til topplokk med 4 fot-pounds av dreiemoment.