Hjemmelaget CB Radio Beam antenne

Hjemmelaget CB Radio Beam antenne


En hjemmelaget bjelke eller antenne for Citizens Band (CB) radio er lett å lage, men vanskeligheten kommer i matchende og tuning antennen med senderen. For å forstå antenner og bjelker, må du lære begreper som frekvens og resonans og har en god forståelse av grunnleggende matematikk. Du vil også teste din antenne-senderen kamp og finjustere det med en Standing Wave Ratio (SWR) meter.

Resonans og Math

En CB-radio sender på det som kalles 11-meter band. Denne betegnelse er brukt fordi bølgelengden for CB radiobølge er omtrent 11 meter lang. Det betyr at en antenne resonans på en hel bølge ville være også ca 11 meter lang, og det ville være en ganske stor antenne på bare litt under 40 fot. En mindre antenne må lages som skal resonere med en jevn fordeling av denne bølgelengde. Det betyr at vi vil være å skape en kvart bølgelengde beam antenne.

kanaler

Det neste problem som skal løses er at Citizen Band består av 40 kanaler som starter ved 25 MHz og slutter i underkant av 30 Mhz. Det betyr at ingen antenne du kommer til å være ideelt for alle kanaler samtidig. Det beste du kan håpe på er å bygge en antenne som er resonant i midten av frekvens, slik at den dekker så mye av bandet så godt som mulig. Det vil være den mest dårlig matchet på de laveste og høyeste kanaler.

Materialer og metoder

Antennen må være sterk, men lys. Du trenger standard byggemateriale for de fleste antenner, aluminiumsrør fra jernvarehandelen i tre-kvart-tommers eller en-tommers diameter. Først må det drevne element lengde. Formelen for en full bølgelengde i fot er 984 / frekvens. Midten av Citizen Band er ca 27 Mhz, så 984/27 = 36,4 fot. Nå deler vi med fire for å få en kvart bølge av 9,1 fot. Det er liten nok til å administrere. For en tre-element beam, trenger vi en reflektor, regissør og den drevne element. Reflektoren skal måle det samme som det drevne element pluss fem prosent, og direktør skal måle det samme som det drevne element minus fem prosent. Dette betyr at vi har tre elementer som måler 9,55 fot, 9,1 fot og 8,66 fot. Bommen som disse passer på, bør være 15 fot lang. Bruk U-bolter og montere reflektoren og regissør på hver ende av bommen. Den drevne elementet vil gå i midten. Skjær det drevne element i to og bruke et stykke PVC-rør for å montere de to halvdelene på hver side av bommen. Hvis føreren berører bommen, vil det ikke fungere riktig. Nå kobler antennen fører til drevet element, sjekk SWR lesing med en meter, og kontroller at du har et utvalg på under 12:57. Hvis ikke, holde korte ned drevet element litt om gangen til den er innenfor rekkevidde.