Hjemmelaget Air snorkel for en Jeep

Hjemmelaget Air snorkel for en Jeep


En av de vanligste modifikasjoner på Jeep biler er tillegg av luftsnorkler i motorrommet. Snorkel gjør luftinntaket punktet heves slik at bilen kan kjøres på dypere vann. Den snorkel trekker også i kjøligere, renere luft til motoren, siden det hever luftinntaket punktet ovenfor andre avgasser eller miljøgifter. Hvis du ønsker å engasjere seg i ekstreme off-road kjøreforhold, kan du bygge din egen air snorkel med materialer som vanligvis finnes på jernvareforretninger.

Bruksanvisning

1 Finn motorens luftinntak ved å åpne Jeep hette. Luftinntaket er vanligvis plassert på førersiden.

2 Finn ut om det eksisterende filteret er i god stand. En misfarget luftfilter eller en med støv og blader fast inne må endres. Hvis filter fremdeles er i god stand, men den kan brukes til å bygge opp den luft snorkel.

3 Skjær av slangen til motorens luftinntak, før filterboksen, med et verktøy kniv. Hold slangen for senere bruk ved bygging av snorkel.

4 Plasser bitene av slangen på motoren og danner en grov skisse av snorkel layout. Utformingen vil variere avhengig av måten motorrommet er konfigurert. Banen bør lede ut av motorrommet og opp på passasjersiden av frontruten rammen.

5 Bruk acetylen fakkelen å lage et hull fire inches i diameter ved siden av jeep motorrommet over passasjersiden fender.

6 Fest stykkene av plastrør med metall pipe festene. Fest brikkene med duct tape, så vel for ekstra sikkerhet.

7 Passerer en ende av slangen gjennom den fire-tommers hull på siden av motorrommet. Trekke røret gjennom hullet og opp passasjersiden av frontruten rammen.

8 Plasser inntaket delen av snorkel peker fremover slik at snorkel til inntaksluften. Bruk zip bånd for å feste slangen til frontruten rammen.

9 Feste røret til veggen av motoren med metalltråd. Slangen kan festes til forskjellige andre robuste punkter i motoren som motorfestet.

10 Sjekk slangen for eventuelle lekkasjer eller synlige hull. Tett eventuelle lekkasjer med mer duct tape.

11 Fest et stykke av netting med et metallrør lås til snorkel for å danne en cap. Dette vil stoppe rusk som sand, støv og blader fra å komme inn snorkel mens Jeep er i bevegelse.

Hint

  • Unngå å kjøre på dypt vann med jeep for å unngå vannskader på indre deler. En snorkel vil redusere risikoen for vannskader, men ikke fjerne risikoen helt.
  • Videre sikre rørskjøter ved hjelp av tetningslister og silikon gel på sømmene.