History of the Chevy Fire-Wheel-Drive Pickup

History of the Chevy Fire-Wheel-Drive Pickup


På begynnelsen av 1950-tallet, kan eiere av Chevy pickups konvertere sine lastebiler for å firehjulstrekk bruker ettermarkedet utstyr, og mange gjorde det. Innen noen få år, Chevrolet tilbød firehjulstrekk som en fabrikk alternativ, og i løpet av de neste tiårene, produsenten oppgradert sine fire-wheel-drive pickups med ny teknologi.

NAPCO og tidlig 4WD

De tidligste Chevrolet 4x4 pickup lastebiler var de bygget med Powr-Pak konvertering kits produsert av NAPCO Industries. På begynnelsen av 1950-tallet, ble disse konvertering kits brukt av ettermarkedet customizers å oppgradere Chevy lastebiler til firehjulstrekk, først på trekvart tonn og større lastebiler og deretter på halv-tonns pickups når Chevy introduserte sin V-8 "Task -Force "modeller i 1955. fra og med 1957, Chevrolet kjøpt konvertering kits fra NAPCO for å tilby fabrikkbygde fire firehjulsdrift lastebiler, selv om fabrikkbygde lastebiler var bare tilgjengelig med en seks-sylindret motor.

1960 og 1970

I 1960 Chevrolet sluttet å bruke konvertering kits NAPCO og begynte å bygge fire-wheel-drive pickups av sin egen design. Selskapets redesignede lastebiler holdt en dedikert chassis for de fire-wheel-drive-modeller, mens de nye to-wheel-drive lastebiler brukt et chassis med uavhengig hjuloppheng foran. De fire-wheel-drive lastebiler ble tilbudt i halv og trekvart tonn tunge versjoner. I 1967 Chevy introduserte Custom Sport Truck, en ny modell som kombinerte bil-lignende luksus med firehjulstrekk, og alle av selskapets fire-wheel-drive lastebiler holdt en ny lavere design. Modellene fikk bare mindre revisjoner gjennom tidlig på 1970-tallet.

1980

Store nyvinninger i Chevy fire-wheel-drive lastebiler i 1980 inkluderte en bryter til en aluminium overføre saken som en del av et program for vektreduksjon og innføring av en ny fire-wheel-drive-system med automatisk låsing foran huber. Med det nye systemet, ble en endring fra fire hjul til to-wheel drive laget ved å skifte til to-wheel, stoppe og deretter rygge sakte for kort avstand. Giring fra tohjuls til firehjulstrekk kunne gjøres på fly i lav hastighet. Også nytt i 1980 var en fire-wheel-drive versjon av S-10 kompakt pickup, først introdusert i 1983.

senere 4WD

I 1988, et redesign av Chevy pickups brakt en ny fire-wheel-drive system som tilbys on-the-fly skiftende fra tohjuls til firehjulstrekk og tilbake i alle hastigheter. Systemet brukes en front-aksel frakoblingsmekanisme som er koblet direkte fra en in-cab spaken for å overføre saken. I 1999 Chevy endret navnet på sin C / K pickup linjen til Silverado, og fire-wheel-drive versjoner av de fleste Silverado modeller ble tilbudt. I 2009 lanserte selskapet en gass-elektrisk hybrid versjon av Silverado, som også var tilgjengelig med firehjulstrekk.