History of Flat Screen TV

I dag er det nesten umulig å finne en tradisjonell buet skjerm CRT-TV for salg. Hver TV tilgjengelig for forbrukere benytter en form for flatskjermteknologi. Men flatskjerm-TVer er ikke ny. Faktisk ble de oppfant tiårene før første forbruker-modeller blir introdusert.

Historie

Den første flatskjerm-TV ble oppfunnet i juli 1964. Det ble avslørt for offentligheten som en proof of concept enheten senere samme år.

oppfinnere

Den flatskjerm-TV ble oppfunnet av Donald Bitzer og Gene Slottow. De to mennene var professorer ved University of Illinois. De ble assistert av en graduate student ved navn Robert Wilson.

Type

Den flatskjerm som de oppfant brukte plasmateknologi svært lik den som er i bruk av nåværende dag plasma-TVer. Det var en monokrom (en farge) skjerm.

Teknologi

I flat-TV at de utviklet lys ble opprettet da fosforet ble opphisset av en elektrisk ladede plasmagass klemt mellom to flate paneler av glass.

Expert Insight

På grunn av sin lave oppløsning og monokrom skjerm typen de første flatskjermer tilbyr ikke noen fordel i bildekvalitet kontra tradisjonell katodestrålerør (CRT) TV-apparater. I tillegg de var for dyrt å masseprodusere ved hjelp av tilgjengelig teknologi i 1964.

Tidsramme

Larry Weber utviklet den første moderne flatskjerm-TV mens du arbeider for Panasonic selskap. Den 60-tommers HD-TV brukes en videreutvikling av Bitzer og Slottow plasmateknologi og dukket opp på markedet i 1997.