Historien om Telegram

Telegrammet er et moderne resultat av telegrafen (a mynter fra gresk og betyr "langt writer"), en av de første enhetene som brukes til å sende meldinger pålitelig over store avstander. Telegrammet gikk gjennom mange endringer i livet sitt, og til slutt bli en nyhet element i stedet for en kommunikasjon viktig.

først Telegraph

På slutten av 1700-tallet, Claude Chappe brukt et omfattende system som støttet seg på et stort bord malt svart på den ene siden og hvit på den andre. Ved å bla i sidene i tid til en klokke, kan noen med en synkronisert klokke og et teleskop mottar en melding opp til 10 miles unna. Dette oppsettet innførte begrepet "telegrafen."

Chappe forbedring

Etter hans enheten ble ødelagt, Chappe forbedret den gamle konstruksjonen ved å bytte styret for en mekanisk, bevegelig bjelke. Strålen kan settes opp i en rekke stillinger for å representere tall, bokstaver og forhåndsbestemte setninger.

Morse kode

Samuel Morse utviklet et system som overføres lange og korte bursts av elektrisk strøm. De bursts ble overført over ledningen til en liten enhet, som spilte dem så lange eller korte lyder ( "prikker og streker"). En operatør vil tolke lydene som bokstavene og overføre dem til et ark.

Western Union

Den moderne-dag "wire transfer" selskap, Western Union, startet i 1851 som et nasjonalt telegraf selskap.

terminal

Inntil 1914, en meget dyktig operatør måtte være tilgjengelig for alle telegrammer. Så kom teletypewriters som var i stand til automatisk å tolke og skrive meldingen. Påfølgende teknologiske fremskritt har gjort det mulig for mer enn én melding å komme gjennom en linje på en gang.

Avslå

Når telefoner og langdistanse ringer ble billig og tilgjengelig i de fleste amerikanske hjem, telegrammer begynte å avta i popularitet. Telegram fortsatte å bli brukt for spennende, uvanlige eller spesielle hendelser. Mange selskaper fortsette å tilby "syngende telegram", og standard telegrammer kan fortsatt sendes via Western Union.